Adana'da gözaltına alınan polisler adliyeye sevk edildi

Adana'da ‘yasadışı telefon dinleme’ iddialarıyla ilgili eski terör ve istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B., eski İstihbarat Şube Müdürü E.Y., bir komiser ve biri emekli 5 polis memuru ifadelerinin ardından adli mercilere...
Adana'da ‘yasadışı telefon dinleme’ iddialarıyla ilgili eski terör ve istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B., eski İstihbarat Şube Müdürü E.Y., bir komiser ve biri emekli 5 polis memuru ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Daha önce bir çok başarılı çalışma yapan ve taltifle ödüllendirildikleri ortaya çıkan polislerin, sahte isimlerle ‘yasa dışı dinleme’ yaptıkları yönündeki iddiaları kabul etmedikleri öğrenildi.

İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın ‘Güneyde bir ilimizde valinin de aralarında olduğu birçok kişiyi yasadışı dinlemişler.’ iddiası üzerine gazetelerde çıkan haberlerin ardından gazetelerde dinlendikleri iddiasıyla isimleri yer alan bir hakim ve savcının şikayetçi olması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dün sabah saatlerinde ‘sahte isimlerle yasadışı dinleme yapmak ve bu eyleme iştirak etmek’ ile suçlanan polislerin evlerinde arama yapıldı. Yasadışı olduğu iddia edilen dinlemelerle ilgili Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da kendisinin ve valilik telefonlarının da dinlendiğini ileri sürmüştü.

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan’ın başlattığı soruşturma kapsamında Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama ve gözaltı kararıyla operasyon yapıldı. Dün sabah 07.00 sıralarında, 17 Aralık’tan sonra İstihbarat Şube’den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’ndan Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi’nden Sorumlu Emniyet Yardımcılığı’na atanan ve daha sonra da Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda müdür öğretmenlik yapan İ.B., İstihbarat Şube’den Evrak Arşiv Şube’ye atanan E.Y., 100. Yıl Polis Merkezi Amirliği’nde görevli komiser F.M., İstihbarat Şube’de görevli polis memurları R.K., M.A., H.S., A.Ş. ve kısa süre önce emekliye ayrılan A.K. gözaltına alınmıştı. Dün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınan şahıslar, sabah saatlerinden adliyeye getirildi.

    :

    :

    :

    :

    "Adana'da gözaltına alınan polisler adliyeye sevk edildi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ