​Abdullah Gül’ün polislerine soruşturma

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dönemine ilişkin, “Paralel yapı ve telekulak incelemesi” başlatıldığı öğrenild
Mülkiye ve Emniyet Müfettişlerinin, ”Çok Gizli” olarak yürüttükleri soruşturmada, Gül’ün eski koruma ekibinin ifadesine başvurulmaya başlandı.

Müfettişler koruma polislerine, ‘’Cumhurbaşkanının makam odası ve makam aracını aramama talimatı aldığınız günler oldu mu ? Görev süreniz içinde Çankaya’da cemaat adına para toplandığına dair bilginiz var mı?’’ gibi sorular yöneltiliyor.

AMAÇ PARALEL POLİS

İncelemenin amacının, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında dinlendiği iddialarını araştırmak ve eski koruma ekibi arasında, ‘’Paralelci Polis” olup olmadığını belirlemeye yönelik bulunduğu belirtiliyor.

Erdoğan Başbakan olduğu 2014 yılı başında İran’a yaptığı bir ziyaretten dönerken Gül’ün de paralel yapı tarafından dinlendiğini açıklamış, Abdullah Gül ise bu açıklamayı soran gazetecilere ‘’ Bazı ortam dinlemelerinin olduğu bana da söylendi” cevabını vermişti.

200 İSİM VAR

SÖZCÜ’ye ulaşan bilgilere göre müfettişler, “Paralel yapı ve  dinleme iddiaları” çerçevesinde Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya Köşkündeki personelini mercek altına aldı. Gül’le birlikte çalışıp da daha sonra, aralarında şark görevine giden isimlerin de olduğu koruma ekibindeki polislerin ifadeleri alınıyor.

Bugüne kadar 200 kadar eski koruma polisinden 50’ye yakının ifadesi alındı. Gül’e yakın bir isim SÖZCÜ’nün soruları üzerine incelemeyi doğruladı ve bu konudaki araştırmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu bildirdi.

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Abdullah Gül’ün polislerine soruşturma" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ