Aklımda deli sorular

14 Mart 2016 - 09:32
Ankara'nın orta yerinde Güvenpark'ta; Başbakanlığın 500 metre ilerisinde bomba patlıyor ve bir kez daha akıllara şu soru geliyor: "Acaba pek 'Milli', 'İstihbarat Teşkilatı' uyuyor mu?" Ankara’da onlarca canlı bomba ve tonlarca bomba yüklü araç cirit atarken sırf Ankara'da son 5 ayda gerçekleşen 3 bombalı saldırıya rağmen böylesine beceriksiz ve başarısız bir istihbaratın yetkilileri ve onun arkasındaki hükümet nasıl böyle arsız ve utanmazca koltuklarında oturuyorlar? Uyumuyorlarsa, duyum almışlarsa acaba " bırak patlasın, var olan siyasal sistem tıkansın kamuoyu başkanlık sistemiyle terörün kesileceğine ikna olsun, başkanlığı desteklesin" diyerek mi kıllarını bile kıpırdatmıyorlar?

Ya da bir üçüncü ve en kötü ihtimal; bizzat istihbarat eliyle mi patlatılıyor memleketin dört bir yanındaki bu bombalar?

Ama durun sevgili okuyucu hepsinden daha kötüsü de var ki o da şu; Meclis içindeki muhalefet partilerinden (AKP'nin payandası MHP'den zaten böyle bir çıkış beklemediğimiz için  hariç tutuyoruz) özellikle de sol bir çizgide olduğunu iddia eden CHP ve HDP, benim dahi kolayca düşündüğüm bu üç ihtimali neden kamuoyunda dillendirmiyor? Soru önergesi olarak parlamento gündemine taşımıyor? Yoksa bu kadar basit bir muhakeme yapma yetisine dahi sahip değiller mi? Değillerse, bu kadar liyakatsiz ve yeteneksiz kişiler bizi nasıl temsil ediyor? Yok, eğer onların da aklında bu sorular varsa neden yüksek sesle dillendirmiyorlar? Yoksa ellerini kollarını bağlayan ve bizden sakladıkları birtakım şeyler mi var? Yoksa tehdit mi ediliyorlar bunları sormasınlar, söylemesinler, hesap sormasınlar diye?

Lütfen aklımdaki bu deli soruların yanıtlarını varsa aklı başında olan (iktidar-muhalefet fark etmez) bir siyasi veya yetkili versin...

https://twitter.com/_MehmetUtku
facebook.com/Mehmet Utku Yazıları

 

    :

    :

    :

    :

    "Aklımda deli sorular" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete