“Gazetecilikte” Kitchliğin son noktası: Melih Altınok

21 Mart 2016 - 15:54

Sabah gazetesinin yıldız bir isim var biliyorsunuz. Gazeteciliğe “bizim mahallede” Özgür Gündem ve BirGün ile başlayıp sonra ani bir transferle Taraf’a geçmiş, oradan da “şutlanınca” kendisi gibi Taraf’tan “şutlanan” Yıldıray, Ceren ve Alper abisi ile Türkiye gazetesinde bir koltuk bulabilmişti. Yakışıklılığı ile muhafazakâr/tesettürlü kızların nefesini kesen meşhur nam-ı diğer: “sol açık” gazetecilikte kitchliğin son noktası Melih Altınok, şimdilerde de yandaş medyanın “amiral gemisi” Sabah gazetesinde yazıyor ve tv kanalı ATV’de “sabah şekerliği” yapıyor.

Velhasıl kelam gelelim asıl konumuza: Bu mevzubahis mümtaz muharrir arkadaşımızın havuz medyasındaki asıl görevi hedef göstermedir biliyorsunuz. Ankara’dan İstanbul’a transfer olduğunda Halkalı Toplu Konutlar’da bir ev tapusu verilen Altınok bu birkaç yüz bin liralık ev karşılığında köşesinde yazdığı yazılarda iktidarın savcılarına ya da para militer kuvvetlerine muhalif, demokrat, solcu isimleri hedef göstermekte bu aşağılık işten zerre derecede midesi bulunmamakta. Yine geçtiğimiz günlerde bu sefer oyuncu Fırat Tanış’ı hedef göstermeye kalkmış. Ancak Fırat Tanış’a bulaşmak havuz yazarına ağır gelmiş, almış cevabını Tanış’tan ve rahmetli Özal’ın tabiriyle; “cukk oturmuş!”

Tanış, Taksim’de haince gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonrasında İstanbul’un ölü şehir haline gelmesine tepki göstererek Twitter’dan “Madem hayat durdu, neden sen kasten durdurmuyorsun dersin?, mesela 15 gün benzin almasan arabana?, 15 gün paralı yollarını kullanmasan? nasılsa bomboş avm lere 15 gün gitmesen, kredi kartı kullanmasan? 15 gün Twitter ı SEN kullanmasan? 15 gün bankaya uğramayı versen mesela? 15 gün muhalif bile olmasan? 15 gün eğlence mekanlarına gitmesen? (nasılsa güvenli de değil) hayır, hayat durduysa bir işe yarasın, diyorum” yazdı.

Havuz Medyası’nın hedef gösterici kalemi Melih Altınok ise hemen devreye girerek Sanatçı Fırat Tanış’a “Bugün teröristler için ne yaptın?” diye sordu. Fırat Tanış’ın Altınok’a cevabı gecikmedi. Tanış bu soruya karşı “1 sabah gazetesi aldım.” diyerek cevap verdi.

Ancak tartışma bununla da bitmedi. Melih Altınok Tanış’a cevap vereyim derken bir gaf daha yaptı. Altınok, “Şu röportaj verdiğin Sabah gazetesi mi diye sordu” bu tartışmayı gören bazı Twitter kullanıcıları da, Melih Altınok’a “Madem Fırat Tanış Teröristti neden Sabah Gazetesi’nde röportajı çıktı” şeklinde soru yöneltti.

Medya destekli psikoljik savaş harekâtlarında ispiyoncu, şantajcı, hedef gösterici bir piyon olmayı ikbali için hayırlı olarak gören bu “gazeteci müsveddesi” arkadaşa seçtiği yolda iyi yolculuklar diliyorum. Ama unutmasın daha düne kadar Ahmet-Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Hasan Cemal gibi ağabeyleri, ablaları da o iktidara yaslamışlardı sırtlarını ve hatta Gülen Cemaati ile yedikleri içtikleri ayrı gitmiyordu Tayyip Bey ve şürekâsının.  Hepsi ile işleri bittikten sonra “bir mendil gibi fırlatıp attılar” bir gün kendisini de kullanıp kullanıp sokağa atmasınlar. Dilerim günün birinde Tarlabaşı’nda karton kutuların içinde şarap içen bir homeless olarak görmeyiz kendisini. Zira bir Melih Altınok olmak kolay değil. Kolay yetişmiyor, tıpkı “Burhan Altıntop” gibi…

https://twitter.com/_MehmetUtku
facebook.com/Mehmet Utku Yazıları

    :

    :

    :

    :

    "“Gazetecilikte” Kitchliğin son noktası: Melih Altınok " hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete