Namluya mermiyi daha önce sürmüş

CHP Sözcüsü Haluk Koç’un 15 yıllık sekreterinin kocası Levent Özkara’yı 13 yaşındaki oğlunun yanında üç el ateş ederek öldüren üst komşusu Aytekin Koçak hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ocak ayında Ankara’nın dikmen semtinde meydana gelen cinayetle ilgili iddianamade, tanık anlatımlarına yer verildi.

İddianamede tanıklar, Özkara ile Koçak’ın olaydan önce banyodan sızan su ile Özkara’nın içtiği sigara dumanının üst kata çıkması nedeniyle daha önce de kavga ettiklerini anlattı.

"SESİ DUYDUM"

İddianamede, Özkara’nın oğlu H.Ö.’nün de ifadesi yer aldı. H.Ö. ifadesinde “Olay günü babam beni babanneme bırakmak için taksi çağırdı. Üst komşumuzla karşılaştık. Tartışmaya başladılar.  Koçak babama onu vuracağını söyledi. Korkup bir arabanın arkasına saklandım. Olanları görmedim ama sesleri duydum. Koçak 4-5 el ateş etti” dedi.

İddianamede “Koçak’ın son tartışmalarının ardından yaklaşık bir hafta boyunca silah taşıdığının anlaşıldığı ve tabancayı çektiği sırada namluya mermi dahi sürmeksizin ateş ettiği, böylece tabancayı atışa hazır halde taşıdığının ve Özkara’yı kasten tasarlayarak öldürdüğünün anlaşıldığı” belirtildi.

    :

    :

    :

    :

    "Namluya mermiyi daha önce sürmüş" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete