close

Eskişehir'de üniversiteliler YÖK'ü protesto etti

Anadolu Üniversitesi'nde de öğle saatlerinde yaklaşık 50 kadar öğrenci, kuruluş yıl dönümünde YÖK'ü protesto etmek için Yunusemre Kampüsü'ndeki yemekhane önünde toplandı.
ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Anadolu Üniversitesi'nde öğrenciler kuruluş yıl dönümünde Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) yürüyüşle protesto etti.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 kadar öğrenci 'IŞİD barbarlığına, emperyalizme ve YÖK'e karşı yürüyoruz' yazılı pankart açarak rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Sık sık "YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek" ve "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim" şeklinde slogan atan grup adına rektörlük binası önünde basın açıklamasını Gül Altunkeser, okudu. Altunkeser şunları söyledi:

"Bugün 6 Kasım. Bundan tam 33 yıl önce 80 askeri darbesinin akabinde kurulan ve üniversiteler üstü bir kurum olan YÖK kuruldu. YÖK'ü de yasasını da kabul etmiyoruz. Özerk Demokratik Üniversite taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz."

ESOGÜ'lü öğrenciler basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Anadolu Üniversitesi'nde de öğle saatlerinde yaklaşık 50 kadar öğrenci, kuruluş yıl dönümünde YÖK'ü protesto etmek için Yunusemre Kampüsü'ndeki yemekhane önünde toplandı.

'YÖK'e ve AKP gericiliğine karşı Haziran'ın izinde yürüyoruz' yazılı pankart açan öğrenciler "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" şeklinde slogan atarak rektörlük binasına yürüdü. Yürüyüş sonunda grup adına konuşan Osman Serkan Düz, "YÖK, bugün de AKP'nin üniversiteleri dizayn etmesindeki araç olmaya devam ediyor" dedi.

Öğrenciler yapılan konuşmaların ardından rektörlük binası giriş kapısı önüne 'YÖK kaldırılsın, Berkin'in katilleri cezalandırılsın' yazılı pankart astıktan sonra dağıldı.

DHA

    :

    :

    :

    :

    "Eskişehir'de üniversiteliler YÖK'ü protesto etti" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ