Van Persie'den transfer süreciyle ilgili flaş açıklamalar

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Robin Van Persie, Fenerbahçe'ye transfer sürecinde yaşadıklarını kamuoyuyla paylaştı.
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Hollandalı golcü Robin van Persie, sarı lacivertli takıma transferinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Hayalim, Fenerbahçe için goller atmak" dedi ve taraftarların da tutkusuyla birlikte yeni takımıyla kazanabildiği kadar kupa kazanıp Avrupa'da da başarılı olmayı hedeflediğini söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarın önünde kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan imzayı atan Hollandalı yıldız Robin van Persie, imza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BANA VAN PERSIE'Yİ SORUYORDUNUZ..."

Robin van Persie'yle basın toplantısında bulunan sportif direktör Giuliano Terraneo, transfer hakkında, "Tekrar buradayız. Artık transferlerin ardından böyle basın toplantılarıyla bir aile gibi olduk hepimiz. Bütün toplantılarda bana Robin van Persie soruluyordu. Düşündüm ki, onun arkasından konuşmak yerine buraya getirelim ve sizle başbaşa bırakalım daha iyi olur. Ve bugün burada oyuncumuzla beraberiz, hepimiz çok mutluyuz" yorumunu yaptı.

"BURADA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Basın mensuplarının sorularından önce, Fenerbahçe'ye transferini değerlendiren Robin van Persie, "Burada bulunmaktan dolayı, Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Giuliano'ya, başkana, Kees'e, Yalçın Bey'e ve menajerlerime, bu transferleri gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Türkiye'deki taraftarların, oyuncuların tutkusunu biliyorum, bu yüzden çok mutluyum burada bulunmaktan dolayı. Önümüzdeki birkaç yıl çok büyük başarılar elde edebiliriz diye umuyorum" şeklinde konuştu.

"BURASI GERÇEK ANLAMDA BİR FUTBOL ÜLKESİ"

Manchester United'a transfer olurken, kendisi için paranın değil, içindeki çocuğu mutlu etmenin önemli olduğunu söylemiş olmasının hatırlatılması ve Fenerbahçe'ye transferinde içindeki çocuğun ne düşündüğünün sorulması üzerine Hollandalı yıldız, "Hayatta her zaman zor kararlar vardır, bir karar alacakken o kararın artı ve eksilerine bakarsınız. Düşünür ve değerlenderirirsiniz, tavsiyeler alır ve karar verirsiniz. Her transfer birbirinden farklıdır, o zamandan daha farklı bir durum var. Ben çok mutluyum, İstanbul ve Türkiye çok güzel. Güzel insanlar var burada. Burası gerçek anlamda bir futbol ülkesi, az önce tutkularını gördük taraftarların, 17-18 bin kişi, inanılmaz bir andı. İlk defa tecrübe ettiğim bir andı bu organizasyon. İstekliyim, açım ve başarılı olmak istiyorum" yanıtını verdi.

KUYT'LA GÖRÜŞMESİ VE FENERBAHÇE HİKAYESİ...

Fenerbahçe'ye transferinde Dirk Kuyt'la görüşmesinin ne kadar etkili olduğunun sorulması üzerine van Persie, "Dirk Kuyt benim çok yakın bir arkadaşım, milli takımda uzun yıllardır beraber oynuyoruz. 3 yıldır da çok fazla şey konuşuyoruz kamplarda. Özellikle onun Fenerbahçe'ye olan tutkusunu konuşuyoruz. Onun bu kulübe büyük bir tutkusu var. Bana çok olumlu görüşler bildirdi, benim için çok iyi olacağını söyledi. İngiltere ve Hollanda'da da Türk arkadaşlarım var, onların görüşleri de yardımcı oldu. 12 yıl önce Feyenoord'dayken Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız Şampiyonlar Ligi eleme maçında gördüklerim inanılmazdı. Taraftarların tutkuyla zıplamarıyla stad hareket ediyordu sanki. Bunlar beni çok etkiledi, bunları hiç unutmadım. Fenerbahçe hikayem böyle başladı" cevabını verdi.



"BENİ EN İYİ HİSSETTİREN FENERBAHÇE OLDU"

Transfer sürecinde başka kulüplerle de görüştüğünü belirten Robin van Persie, "Son yıllarda aslında her dönemde benimle ilgili dedikodular çıkıyor. Bu, hayatımın bir parçası. Çıkan haberlere göre son birkaç ayda birçok kulübe imza attım. Görüşmelerin bazıları doğru, bazıları yanlıştı ama bu büyük kulüp, beni en iyi hissettiren kulüp oldu. Dürüst olmak gerekirse başka kulüplerle de görüştüm. Artık burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 3 yıl ve belki daha fazla süre için buradayım. Artık İstanbul tecrübesi başlıyor benim için" dedi.

"SNEIJDER'LE KARŞILAŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Galatasaraylı Wesley Sneijder'le aralarında yaşanacak rekabet hakkında görüşleri sorulan van Persie, "Rekabetimiz sadece sahada olacak. Onu çok uzun zamandır tanıyorum. Genç takımlarda oynarken Feyenoord ve Ajax'ta da karşı karşıya geliyorduk, şimdi de karşı karşıya geleceğiz. Kendisi çok iyi bir arkadaşım, meslektaşım. Lige ve ligdeki her takıma saygı duyuyorum. Sneijder'le karşılaşmak için sabırsızlanıyorum, onların da iyi bir takımı var. İyi bir yarışma ve güzel bir rekabet olacak" yanıtını verdi.

"KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"

Bir basın mensubunun, "Messi ve Ronaldo ile karşılaştırıldığı 2012 yılındaki performansını tekrar görebilecek miyiz?" şeklindeki soruya, "Umarım. Çok iyi hissediyorum şu anda kendimi. Sezon öncesi hazırlığa başlamalıyım. Geçtiğimiz hafta Manchester United'la ve bireysel anlamda birkaç idman gerçekleştirdim ama biraz zamana, birkaç haftaya ihtiyacım var, Vitor Pereira'yla da görüştüm, anlıyor durumumu. Fiziksel kondisyonumu en üst seviyeye çıkarmak için birlikte çalışacağız. Birkaç yıl daha fiziksel ve mental olarak o seviyede oynayabileceğime inanıyorum. Tutkumu gösterip taraftar, takım ve kulübü memnun etmek için herşeyi yapacağım" şeklinde cevap verdi.

"KENDİMİ AYRILIĞA ALIŞTIRMIŞTIM"

Manchester United'dan ayrılırken ne hissettiğinin sorulması üzerine ise Hollandalı golcü, "Hislerim oluşmaya başlamıştı, görebiliyordum ayrılığı dürüst olmak gerekirse. Buna kendimi alıştırmıştım, bir anda gerçekleşmedi bu ayrılık. Futbol bu, bunlar var, yeni kulüplere transfer olabiliyorsun, başarılı olabiliyorsun, kötü durumlar da olabiliyor, futbolun içinde olan şeyler bunlar. Manchester'da oyuncularla çok iyi anılar yaşadık, herkesin benim oradaki dönemimi takdir ettiğini düşünüyorum, benim için önemli olan da buydu ve bu yeterliydi" dedi ve Manchester United CEO'su Ed Woodward'e transferinde göstermiş olduğu emeklerinden ve beyefendilikten dolayı teşekkür etti.

"AVRUPA İÇİN DE GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLACAK"

Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'la eşleşebilecek olmalarının kendisi açısından ilginç olacağını dile getiren Hollandalı, "2 eleme turunun ilk ayağında, Ajax'la oynayabiliriz. Hollandalı olduğum için ilginç olacak. Bizim için tek önemli olan gruplara kalabilmek. Kadromuza bakarsak bunu taraftarlarla başarabilecek güçteyiz, inanıyorum ki iyi işler yapabilirz. Bunun yanında milli takımla da ilginç bir fikstürümüz var. İzlanda'yla Hollanda'da oynayıp Türkiye'yle deplasmanda oynayacağız. Güzel bir atmosfer olacak, umarım mutlu oluruz. Takım olarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Benim hedefim de kazanabildiğimiz en çok kupayı kazanıp, Avrupa'da da başarılı olmak ve bu, Avrupa için de güzel bir sürpriz olacak" yorumunu yaptı.

"BENİM RÜYAM FENERBAHÇE İÇİN GOLLER ATABİLMEK"

Fenerbahçe'de daha önceki dönemde forma giyen santrforların baskı nedeniyle zor anlar geçirdiğinin ve bu baskının kendisini korkutup korkutmadığının sorulması üzerine Robin van Persie, "Korkmuyorum, baskıya alışığım, ve hatta kendi üzerimde bir baskı oluşturuyorum, bu da performansıma olumlu yansıyor. Beni heyecanlandırıyor taraftarların bu tutkusu. Tabii ki benden yüksek performans bekliyorlar, bunda da haklılar. Burayı isteme sebeplerimden biri de buydu, bu yüzden de kabul ettim aslında teklifi. İlk günden söylemek istiyorum, goller kaçırabilirim ama atana kadar uğraşacağım, bunun sözünü verebilirim. Kariyerimde bu kadar çok gol atmamın sebeplerinden biri de hep deniyor olmam. Benim rüyam Fenerbahçe için goller atabilmek. Taraftarların tutkularını gördüm. Bu sadece bir başlangıçtı, en iyimi vererek goller atmak istiyorum, taraftarları mutlu etmek istiyorum" yanıtını verdi.

TRANSFER SÜRECİNDE EN ÇOK NEDEN ETKİLENDİ?

Transfer sürecinde kendisini en çok etkileyen şeyin ne olduğu ve isminin telaffuz edildiğinin sorulması üzerine ise van Persie, "İsmimi nasıl isterseniz öyle telaffuz edebilirsiniz. Bir yolunu bulursunuz. Transferim konusunda, arkamda güçlü bir ekip var, birlikte aldık bu kararı, onların tavsiyelerini dinledim. Ben de düşündüm, ama çok fazla insanı sokmadım, net bir fikir olsun istedim, en net fikri oluşturmak için düşündüm, ben ne istiyorum dedim. Fenerbahçe seçenekler arasında zirveye çıkan takım oldu, oynamak için sabırsızlanıyorum" cevabını verdi.

"AİLEMLE BERABER ATACAĞIMIZ İLK ADIM..."

İstanbul'da geçirdiği 2 günde dikkatini nelerin çektiğinin sorulması üzerine Robin van Persie, "Güzel bir soru. İstanbul büyük bir şehir. 18-19 milyondan fazla insanın yaşadığı bir şehir yanılmıyorsam. Çok güzel şeyler duyuyorsunuz insanlardan. 2 gündür buradayız, gördüğüm kadarıyla, daha önce futbol takımlarıyla gelmiştim ama duygular farklı tabii şimdi. İnsanlar çok cana yakın, yardımcı ve futbola tutkuyla bağlılar. Aile olarak hoşumuza giden bir durum. Türkiye'nin parçası olmak istiyoruz. Yeni bir ülkeye geliyorsanız, o ülkeye saygı duyup, dilini öğrenmelisiniz. Ailemle beraber ilk atacağımız adım belki bu olacak. Bunu İngiltere'de de yaptık, burada da yapmak istiyoruz. Ne kadar sürer öğrenmem bilmiyorum ama umarım seneye Türkçe konuşuruz. Hayatı daha da kolaylaştırıyor dili öğrenmek, tamamıyla sabırsızlanıyorum buradaki hayatım ve maceram için" şeklinde yanıt verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Van Persie'den transfer süreciyle ilgili flaş açıklamalar" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete
    • TAKIM O P
    • 1 Galatasaray 34 77
    • 2 Fenerbahçe 34 74
    • 3 Beşiktaş 34 69
    • 4 İst. Başakşehir 34 59
    • 5 Trabzonspor 34 57
    • 6 Bursaspor 34 57
    • 7 Mersin İ.Y. 34 47
    • 8 Torku Konya 34 46
    • 9 Gençlerbirliği 34 40
    • 10 Gaziantepspor 34 40
    • 11 Eskişehirspor 34 39
    • 12 Akhisar Bld. 34 38
    • 13 Kasımpaşa 34 37
    • 14 Ç. Rizespor 34 36
    • 15 Sivasspor 34 36
    • 16 K.D.Ç. Karabük 34 28
    • 17 K. Erciyesspor 34 27
    • 18 Balıkesirspor 34 27

    AYRINTILI PUAN DURUMU

    • 34. HAFTA
    • 29 Mayıs 2015 Cuma
    • K. Erciyesspor 4-3 K.D.Ç. Karabük
    • Balıkesirspor 1-1 Gaziantepspor
    • Eskişehirspor 1-3 Akhisar Bld.
    • Beşiktaş 2-1 Gençlerbirliği
    • 30 Mayıs 2015 Cumartesi
    • Ç. Rizespor 1-1 Galatasaray
    • Fenerbahçe 2-0 Kasımpaşa
    • Mersin İ.Y. 2-2 İst. Başakşehir
    • Bursaspor 0-0 Torku Konya
    • Sivasspor 1-1 Trabzonspor

    AYRINTILI FİKSTÜR