Numan Kurtulmuş'tan flaş MHP ve koalisyon açıklaması!

Numan Kurtulmuş: MHP ile görüşme kapısı kapatılmış değil
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV’de  gündemi yorumladı. Koalisyon görüşmelerine ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Olabilecek tüm imkanlar denenecek, koltuk meraklısı değiliz. Başka bir koalisyon üzerinde konuşulabilir. MHP ile görüşme kapısı kapatılmış değil. Başka bir hükümet formülü üzerinde durulabilir. Biz samimiyetle bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Olursa olur olmazsa dünyanın sonu değil erken seçime gideriz." dedi.

Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

4 SAAT 20 DAKİKALIK ZİRVE

"Uzun görüşmeler faydalı oldu, örnek bir görüşmeydi. Her iki taraf pozisyonu gözden geçirdi. Bu süreçte ‘şu bakanlık size, şu bakanlık bize’ diye bir konuya girilmedi.  Konunun olgunlaşması için bir-iki güne daha ihtiyaç var. Fikirlerimizi tekrar müzakere etme imkanı oldu. Sonuç itibari ile birbirine taban tabana zıt olan iki siyasi duruşun, geleneğin bir araya gelmesi anlamlıdır. Bizim birinci hedefimiz Türkiye’dir.  Ümit ederim sonuçlar karara gidecek, hayırlı olsun.  Biz çok ciddi raporlar hazırladık ve bunları kamuoyunda konuşmayacağız diye konuştuk. Aramızda çok farklı olduğumuz konular var ama kamuoyunun önünde tartışmasını doğasına aykırı bulurum. Matematiksel anlamla son noktayı koyana kadar siyasi anlamda anlaşmamışsınız demektir.

KOALİSYON KURULMAZSA BAŞBAKAN GÖREVİ İADE EDECEK Mİ?

Olabilecek tüm imkanlar denenecek, koltuk meraklısı değiliz. Koalisyon görüşmelerini açık yaptık, süreçte ne yapılıyorsa açık ve şeffaf şekilde yapıldı. Başka bir koalisyon üzerinde konuşulabilir. MHP ile görüşme kapısı kapatılmış değil. Başka bir hükümet formülü üzerinde durulabilir. Biz kendimiz için bağlayıcı söz söyleyebiliriz. Biz samimiyetle bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Olursa olur olmazsa dünyanın sonu değil erken seçime gideriz.

ERKEN SEÇİM HESAPLARI

Ak Parti’nin içinden yeni bir parti çıkmaz. Ak Parti Türkiye’yi geleceğe taşıyacak davanın adını olmuştur."

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş'tan flaş MHP ve koalisyon açıklaması!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete