'İstanbul'u fethedin' çağrısı yapan IŞİD'li Bursalı esnaf çıktı

IŞİD'in "İstanbul'u fethedin" şeklinde Türkçe cihad çağrısı yaptığı videoda bulunan üç IŞİD'linin Bursalı, Artvinli ve Hataylı olduğu ortaya çıktı.
IŞİD'in önceki gün yayınladığı ve 10 gün önce çekilen videoda "İstanbul'u fethedin" şeklinde cihad çağrısı yapan "Abu Ammar" isimli IŞİD'li, Bursalı esnaf çıktı.

Vatan'ın haberine göre, 10 gün önce Rakka’da bir grup Türk IŞİD’linin çektiği videoda konuşan Ammar, 45 yaşında, 3 çocuğu ve eşiyle Rakka'da yaşıyor.

Solunda oturan "Ebu Cerrah" Artvinli, sağındaki "Ebu Abdullah" ise Hataylı olduğu ortaya çıktı.
 
‘2 BİN TÜRK IŞİD’Lİ VAR’

Türk IŞİD’li "Ebu Yusuf", çektikleri videoyu ise şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye ve PKK’ye desteğini anlatmak ayrıca Türk halkına bir mesaj yollamak için bu videoyu hazırladık. IŞİD lideri Bağdadi’den bu konuda emir almadık. Bizim kendi tasarrufumuz. Daha büyük bir video hazırlanıyor. Yakında o da çıkar inşallah. Videoyu hazırlayan ekibin adı, Hayat Medya Türkçe Masası. Rakka’da Türk bölükleri var. Biz zaten Türkiye ile ilgili politikaları sürekli görüşüyoruz. Ona göre politikamızı belirliyoruz. Bağdadi bu tür işlere karışmaz. Suriye’de 2 bine yakın ailesiyle beraber gelen Türk yaşıyor. Ayrıca Türklerin oluşturduğu askeri bölükler de var."

 

Kaynak: SoL

    :

    :

    :

    :

    "'İstanbul'u fethedin' çağrısı yapan IŞİD'li Bursalı esnaf çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete