Fatih Projesi'nde 'Saadet Zinciri' iddiası

CHP'li Serter, 12 AKP'linin adını saydı, Meclis karıştı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

12 AKP'Lİ VEKİL, ÖZELLEŞTİRİLEN ARSAYI BİRLİKTE Mİ ALDI?


CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim  Bakanı Nabi Avcı hakkındaki gensorunun gündeme alınmasına ilişkin görüşmelerde tartışma yaratacak iddialar ortaya attı.  

Birkaç gün önce FATİH projesine ilişkin iddiaları gündeme taşıdığı için ölüm tehditleri aldığını açıklayan Serter, yine AKP'lileri kızdırdı. 

Serter, Meclis kürsüsünden  Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bir arsanın özelleştirilmesi sürecinde, satış ihalesine eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve  12 AKP'li vekilin ortak olarak girdiğine dair protokol bulunduğunu öne sürdü.  

O isimleri de Meclis kürsüsünden  tek tek okudu. 

Serter'in bu iddiaları üzerine Meclis gerildi.  AKP'liler Serter'in üzerine yürüdü... Verilen aranın ardından ise iddianın muhatabı vekiller kürsüye çıkarak, Serter'i yalandı. Sözlerini ispatlamaya çağırdı. 

Yeniden tansiyon yükselince görüşmelere bir kez daha ara verildi. 

İŞTE SERTER'İN SORU ÖNERGESİNE DE KONU ETTİĞİ O AKP'Lİ İSİMLER

Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan

Feramuz Üstün

Cahit Bağcı

Vedat Demiröz

Ahmet Öksüzkaya

Abdullah Nejat Koçer

Mustafa Baloğlu

Muzaffer Baştopçu

Süreyya Sadi Bilgiç

Hüseyin Şahin

Ahmet Arslan

Mustafa Öztürk

TARTIŞMA TUTANAKLARA  BÖYLE YANSIDI...

FATMA NUR SERTER : Gelelim işin en can alıcı noktalarından birine, bir yazılım firması var, bir yazılım firması, Millî Eğitim Bakanlığının alım yaptığı bir yazılım firması. Bu firmanın satış müdürü FATİH Projesi'ne danışman olarak alındı ve bu satış müdürünün bağlı olduğu şirkete ait yazılım programı 34 milyonu aşkın bir bedel ödenerek FATİH Projesi için satın alındı. Satın alındıktan sonra ne oldu dersiniz? Bu şahıs, bu aracılığı yaptı, satın aldı ve sonra derhâl danışmanlıktan ayrıldı, gitti.

ALİ ÖZGÜNDÜZ (İstanbul) - Şirkete mi döndü Hocam?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Yorumu size ait.

Şimdi, bu kişilerin, bu yolsuzlukları aslında tespit edildi. Tespit edildi ki, Sayın Bakan döneminde bunlar tek tek görevden alındılar. Ama bu kişiler başka yerlere atandılar. Yani bu yolsuzluğun gereği yerine getirilmedi. Bir yolsuzluğu bir biçimde örtmek, gizlemek, elinde olan ya da olmayan nedenlerle o kişileri başka yere götürüp, gönderip Bakanlığı bunlardan kurtarmaya çalışmak ne yazık ki Sayın Bakanı bu sorumluluktan kurtarmıyor.

Değerli arkadaşlar, öyle şeyler oldu ki. Demin söylediğim şirketten alınan yazılım programı için ben sordum, soru önergesi verdim. Dedim ki: "Bu program nerede kullanıldı?" Bana cevap geldi. "Kimlik yönetim sistemi ve tabletlerin donanımsal olarak yönetilmesi aşamasında kullanılacak.", cak. Ama bu yazılım programının bakım sözleşmesi -hani kullanılmadı ya daha yazılım programı, 2014'te daha kullanılmadı yazılım programı- 2013'te çok ciddi bedeller ödenerek yenilendi, yeniden yapıldı. Bununla da kalınmadı sayın milletvekilleri, maalesef bir de bu programı satan şirkete danışmanlık ücreti ödendi, 5,5 milyonu aşkın bir meblağ danışmanlık ücreti ödendi. Şimdi bütün bunlar iddiadır tabii ki. Bende belgeler var ama iddiadır. Ama bu iddia nasıl araştırılır? İşte, gensoruyla, kabul edilerek araştırılır.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Savcılığa verin.

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Saadet zincirinin halkaları burada da bitmedi değerli arkadaşlar, lütfen dikkat edin ne söyleyeceğime: Bu saadet zincirinin halkaları içinde olan 3 kişi Karayolları Genel Müdür Yardımcısı, Telekom Bilişim Şirketi sahibi ve YEĞİTEK eski Genel Müdürü Ulaştırma Bakanlığına ait bir taşınmazın gelişme ve konut alanı olarak tahsisiyle ilgili düzenlemenin yapılmasından hemen sonra açılan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan ihale için bir araya geldiler. Ama sadece bu kişiler değildi bir araya gelen.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Öyle mi? Başkaları da mı var?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Evet, elimde belge var,

RECEP ÖZEL (Isparta) - Yanında mıydınız siz?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Elimde imzalanan, isterseniz vereyim, protokol var.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Bununla ilgili adli soruşturma var mı?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Arkadaşım, niye rahatsız oluyorsunuz? Yoksa ne söyleyeceğimi biliyor musunuz? Herhâlde biliyorsunuz ve rahatsız oldunuz.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Adli soruşturma var mı?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Bunun içinde 12 tane Adalet ve Kalkınma Partili milletvekili de var. Onun için mi rahatsız oldunuz? 12 milletvekili, biliyor musunuz? (CHP sıralarından "Ooo" sesleri)

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Vay, vay, vay

S. NEVZAT KORKMAZ (Isparta) - Hocam, isimlerini duymak istiyoruz.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Ne o, ne?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Okuyayım: "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Tarafından İhalesi Yapılacak Olan Taşınmazın Alınması İşine Ait Protokol" O taşınmazın yaklaşık yerini de size söyleyeyim: Gölbaşı'nda, Gölbaşı ilçesi, Ballıkpınar köyü, 143 ada, 1. parselde bulunan bir arsa konut alanı olarak

RECEP ÖZEL (Isparta) - Olabilir.

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Ben seninle konuşmuyorum ki kardeşim, sen niye bana devamlı sen git başkasıyla konuş. belirleniyor arkadaşlar ve belirlenmesinden hemen sonra bu kişiler bir araya geliyorlar, diyorlar ki "Biz bunu alalım, buna bir de başkan seçelim hepimizi temsilen. Sonra eşit hisseye sahip olarak biz bu ihaleye girelim." Şimdi bu nedir, biliyor musunuz?

ALİ ÖZGÜNDÜZ (İstanbul) - Kim bu milletvekilleri Hocam? Bunları bir duyalım.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Bunda suç nerede?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Bu, Millî Eğitim Bakanlığında saadet zincirinin halkası olarak işlev gören kişilerin devamının Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri içinde kendilerine yeni halkalar bulunduğunu ortaya koyuyor.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Allah Allah!

FATMA NUR SERTER (Devamla) - O zincirin halkaları böyle gelmiş, burada olsun olmasın, bazı milletvekillerini kuşatmış arkadaşlar.

İDRİS ŞAHİN (Çankırı) - Ya yine niyet okuyorsun.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Allah Allah!

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Bu çok açık, sonucu ne olursa olsun bu çok açık. Yani sizler, kimse
 Kim olduğu bende var, isim isim var, bakın, okumuyorum, okumuyorum. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

İDRİS ŞAHİN (Çankırı) - Kimse onlar okuyun, kimseyi zan altında bırakmayın.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Kim onlar?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Hayır, okumuyorum. Merak eden gelsin.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Bunun yolsuzluk neresinde?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Benim yazdığım bir şey değil. Okuyayım mı arkadaşlar? İstiyor musunuz? (CHP sıralarından "Oku, oku." sesleri)

RECEP ÖZEL (Isparta) - Ya bunun yolsuzluk neresinde, sen onu söylesene. Bunun neresi suç? Neresi suç bunun?

FATMA NUR SERTER (Devamla) - Okuyorum o zaman, okuyorum o zaman: Feramuz Üstün, Cahit Bağcı, Vedat Demiröz, Ahmet Öksüzkaya, Abdullah Nejat Koçer, Mustafa Baloğlu, Muzaffer Baştopçu, Süreyya Sadi Bilgiç, Ahmet Arslan, Hüseyin Şahin, Mustafa Öztürk, Lütfi Elvan. (CHP ve MHP sıralarından "Oooo!" sesleri)

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Fatih Projesi'nde 'Saadet Zinciri' iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete