Erzurum’un Tekman ilçesinde Kürtçe yasağı

Erzurum’un Tekman ilçesinde Kaymakam Lütfullah Ün, kamu kurumlarına yolladığı talimatla Türkçe dışında bir dil konuşulmasını yasakladı.
Elektronik imzayla gönderilen 14 Ağustos tarihli talimatta, “Kamu personellerinin kamuya ait alanlar içerisinde gerek kalmadıkça Türkçe dilinden başka bir dil konuşulmaması konusunda, kurum amirlerine gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve uymayan personel hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesi herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim” denildi.

HDP VE DBP TEPKİ GÖSTERDİ

DBP ve HDP ilçe örgütleriyse kaymakamın talimatına tepki gösterdi. Basın açıklamasında, “Bu şehirde yaşayan insanların yüzde 99’u kendi ana dilleri olan Kürtçeyi konuşmakta ve kendilerini böyle ifade edebilmektedir” denilerek, genelgenin 90’ların yasakçı mantığıyla örtüştüğüne dikkat çekti.

“Bu yasağı kabul etmiyor ve anadilimizi yaşamın her alanında özgürce kullanana kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi belirtiriz” sözleriyle devam eden açıklamada, Kaymakam Ün hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek olayın peşininin bırakılmayacağı vurgulandı.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Erzurum’un Tekman ilçesinde Kürtçe yasağı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete