Günün Videosu

CHP'den Emine Erdoğan'a 'harem' cevabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Emine Erdoğan'ın o sözlerine tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın “Harem, bir eğitim yuvasıdır” sözlerine “Eğer Emine Hanım çok faydalı buluyorsa 1000 odalı Sarayı'nın bir kısmını harem yapabilir” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da düzenlenen “Tarihimizde İz Bırakan Valide Sultanlar” programında yaptığı konuşmadaki sözleri tartışma yarattı.

Emine Erdoğan konuşmasında 6 asırlık Osmanlı İmparatorluğu tarihinde kadınların bıraktığı izlerin, bugünün kadınları için ilham kaynağı olduğunu belirterek, “Harem, Osmanlı Hanedan üyeleri için daha çok bir okuldur. Kadınların hayata hazırlandıkları, hayır faaliyetlerini örgütledikleri bir eğitim yuvasıdır” demişti..

“KADINLARIN YERİ HAREM DEĞİL!”

Emine Erdoğan’ın sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran’dan tepki geldi. Cankurtaran, “Eğer Emine Hanım çok faydalı buluyorsa 1000 odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir. İçine öğrenci gibi gördüğü cariyeleri de yerleştirebilir ama biz CHP olarak Kadınların yerinin harem değil, işyerleri, gerçek okullar, sokaklar, meclis olduğunu tekrar hatırlatacak bilmeyenlere ya da unutanlara tekrar öğreteceğiz” dedi.

“HAREM, ÇOK EŞLİLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

Cankurtaran, Emine Erdoğan’a tepkisini şöyle sürdürdü:“Öncelikle biz tarihi olayların dönemleriyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bunu yaparken olumlu yanları kadar olumsuzlukları da vurgulanmalı ki insanlar doğru bilgilensin, geçmişte kalmış yanlışlıklara özenmesin. Emine Hanım, Harem’i bir eğitim yuvası diye nitelendirerek sempatik göstermeye çalışıyor ama bir kadın olarak en önemli ayrıntıyı atlıyor. Öncelikle Harem, dün de bugün de dünyada çok eşliliğin en başta gelen sembollerinden biridir. Bizim kültürümüzde harem yoktur. Eski Türk toplumlarına bakın hiçbirinde harem göremezsiniz. Harem bize Bizans yoluyla geçen ve özellikle İstanbul’un fethinden sonra yaygınlaşan bir uygulamadır. Benzerleri Arap, İran, Hint, Çin kültürlerinde vardır ama Türk kültüründe yoktur” diye konuştu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran

“HAREM’E KADINLAR KAÇIRILARAK GETİRİLİYORDU”

Cankurtaran, Emine Erdoğan’ın bir kadın olarak atladığı bir diğer önemli ayrıntıyı da şöyle anlattı: “Harem’e getirilen kadınların neredeyse tamamı biryerlerdenailelerinden koparılarak, silah zoruyla kaçırılarak getiriliyordu. Esir pazarlarında elden ele satıldıktan sonra çok güzel olanları Harem’e alınıyordu. O süre zarfına kadar başlarına neler geldiğini Allah bilir. Yaşamları boyunca Padişah’ın kulu yani köleleriydi. Harem’e girdikten sonra da bir daha oradan çıkamıyorlar bir nevi hapis hayatı sürüyorlardı. İnsanların zorla kaçırılarak getirildikleri ve yaşamlarının sonuna kadar zorla tutuldukları biryer iyi eğitim dahi verse sempatik gösterilebilir mi? En azından bir kadın için sempatik olmamalı”

“KARI KOCA GÜNDEMİ NASIL MEŞGUL EDERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR MI?

Emine Erdoğan’ın Harem’le ilgili sözlerini talihsizlik olarak nitelendiren Cankurtaran, “Geçtiğimiz günlerde de Cumhuriyet dönemini enkaza benzetmeye çalışmış tepki gelince düzeltmişti. Derken bu açıklama geldi. Acaba karı koca gündemi nasıl oyalarız, ne desek olay olur diye kendi aralarında görev dağılımı mı yaptılar diye düşünmeden edemiyoruz” diye konuştu.
  • engin can
    engin can - 11 Mart 2016 DOĞRU DİYOR.akkoyunlara göre orası cok iyi bir yer.bütün Akkoyunlar evlerinde harem kursun o zaman bu kadar iyi ise. bu zihniyetten ne zaman kurtulcaz yaa

:

:

:

:

"CHP'den Emine Erdoğan'a 'harem' cevabı" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete