Patlıyo' Herkes

29 Aralık 2015 - 06:30
Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların Temmuz 2016’ya kadar uzatılması yönünde oy birliğiyle karar aldı. Haberin duyulmasıyla birlikte CHP’nin Adana İl Yönetimi seçimlerinde gerginlik yaşandı. AB ile Rusya arasındaki gerilimin, il yönetimi seçimlerinde blok listenin benimsenmesiyle çözülebileceğine inanan grupla çarşaf listenin dünya barışına daha çok hizmet edeceğini savunan delegeler arasında kavga çıktı.
 
Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta da Çin’e ait savaş gemisinin hâkimiyeti konusunda anlaşmazlığın devam ettiği Güney Çin Denizi’ndeki adaların Japon kaynakları tarafından görüntülenmesi üzerine İzmir İl Kongresinde tansiyon yükselmiş; kontenjan mebuslarının seçimi manipüle ettiğini öne süren Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun sözüne içerleyen demokrasi gazisi Tuncay Özkan, mebus adaylarının önseçimle belirlendiği CHP’de hiçbir belediye başkanının önseçime tabi tutulmadığını unutup Sen hangi önseçimden çıktın Başkan? diye sitem etmişti. Sonra her seçimde olduğu üzere Özkan’ın desteklediğini söylediği aday değil, diğeri kazandı.
 
ABD, Umman’daki insan hakları ihlallerine yönelik eleştirel tutum sergilemekten imtina edince CHP’nin Mersin İl Kongresi karıştı. Eski başkanlardan Bora Yorulmaz, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini kast ederek Bu sonuçlara bakarak ‘Mersin sosyal demokratların kalesidir’ diyebilir miyiz? 2011 seçimlerindeki başarıya bile ulaşamamışız, diye gayet aklıselim bir eleştiri yöneltince rakibi altta kalmayıp memleketin son on yılda şiar edindiği sözle serzenişlere yanıt verdi: “Attığınız iftirayı ispatlayamazsanız müfterisiniz!
 
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kongresinde eski mebus Harun Akın’ın eşi Ayşem Akın, başka bir partiliye Sen kendi kocanla ilgilen diye bağırınca bu vecizenin ağırlığı yurtta, Ortadoğu ve Balkanlar’da, Rumeli’nde, Şam’da, Mısır ve Hicaz’da ve dahi Eflâk-Boğdan’da yankılandı. IŞİD sarsılıp kendine geldi; üçüncü çeyrekte görece gelişme kaydeden ABD ekonomisi faiz politikasının yeniden belirlenmesi için umut kaynağı oldu. Hatta inanmayacaksınız, Merkez Bankasındaki rezervlerimiz, bir önceki aya göre yüzde 1,7 azalarak 117 milyar dolara gerilese de Ayşem Akın’ın etkileyici sözleriyle beraber toparlanma eğilimine geçti.
 
Eser miktarda CHP’li ihtiva eden CHP’de hayat bir başka güzel. Moda tabirle "CHP merkez, patlıyo’ herkes!"

    :

    :

    :

    :

    "Patlıyo' Herkes" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete