​Zarrab'tan Hürriyet'e skandal tekzip

Hürriyet gazetesinin MİT raporuna dayandırdığı haberle ilgili ilgili tekzip yollayan Zarrab haberi hazırlayanlara "gazetecilik mesleğinin gerektirdiği yeterliliğe sahip değiller" dedi.
Haberin yayınlanmasında katkısı olanların ‘mesleki olarak yetersiz ve tecrübesiz’ ilan edildiği tekzip metninde, Başbakanlık ve MİT’in yalanlamadığı raporun MİT tarafından yazılmış olamayacağına dair duyulan ‘inanç’ dile getirildi.

BAŞBAKANLIK VE MİT SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

Hürriyet ve Sözcü‘nün ‘erişime engellenen’ haberlerine göre Reza Zarrab, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi’ni öldürmeyi planladığı suçlamasıyla ABD’de 25 yıl hapis cezası alan İranlı-Amerikalı Mansur Erbabsiyar’a suikast için para gönderdi.

MİT ve başbakanlık, soruşturma sırasında FBI tarafından bilgilendirildi; hatta MİT Erdoğan’a rapor bile sundu. Ancak Zarrab hakkında işlem yapılmadı. Dahası, iki kurum da iddiaların gazetelerde yayımlanması sonrası sessiz kalmayı tercih etti.

"GAZETECİLİK MESLEĞİNİN GEREKTİRDİĞİ YETERLİLİĞE SAHİP DEĞİLLER"

Erişim engeliyle yetinmeyen ve Fırat Alkaç imzalı haber için gazetede avukatı aracılığıyla bugün bir tekzip metni yayınlatan Zarrab, Alkaç’ın ve haberin yayınlanmasına katkısı olanların gazetecilik mesleğinin gerektirdiği yeterliğe sahip olmadıklarını öne sürdü.

MİT ÖYLE BİR CEVAP VERMİŞ OLAMAZ

Başbakanlık ve MİT’in yalanlamadığı raporda geçen iddiaların kesin bir dille reddedildiği tekzip metninde, MİT’in söz konusu soruştumayı yürüten FBI’a yetersiz ve varsayımlara dayalı bir cevap vermiş olamayacağına duyulan ‘inanç’ vurgulandı.

YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALMAYA MAHKUMSUNUZ

Haberin altında imzası bulunan Alkaç’ın tecrübesiz ilan edildiği tekzip metninde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak haberde emeği geçenlere yönelik “Yasal yaptırımlarla karşı karşıya mahkum olduklarını hatırlatmayı kendimize görev addeiyoruz” ifadesi yer aldı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Zarrab'tan Hürriyet'e skandal tekzip" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete