Yılın gazetecilik ödülü Urla Villaları haberine gitti

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması sonuçlandı. Ödül 17 Aralık tapeleriyle ortaya çıkan 'Urla Villaları' haberine gitti.
KARŞI GAZETE

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenen yarışmada, Sözcü'den Gökmen Ulu’nun, “İşte Urla Villaları” başlıklı haberi, “Yılın Haberi” kategorisinde ödüle layık görüldü.

URLA VİLLARI...

'17 Aralık tapeleri' olarak adlandırılan, Erdoğan’ın yakın dostu işadamı Latif Topbaş ile yaptığı telefon görüşmelerinin ses kayıtlarıyla duyulmuş ve Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Erdoğan'a rüşvet olarak verildiği iddia edilen vilları Erdoğan ilk etapta inkar ederek, “Onlar 35 yıl önce yapıldı” demişti.

Ancak hem Google Earth görüntüleri, hem de ortaya çıkan fotoğraflarla bu villaların son birkaç yıl içinde yapıldığı ortaya çıkmıştı.



ERDOĞAN YALANLADIĞI URLA VİLLARINDA TATİL YAPTI

10 Ağustos'ta yapılan seçimler sonrası 12. Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında ortaya çıkan tapelerde tartışma konusu olan Urla villarının bulunduğu Zeytineli Hacılar Koyu’nda tatilini yaptı.

Söz konusu vilların Erdoğan'a ait olduğu ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın vilların inşaatıyla bizzat ilgilendiği iddiaları ortaya çıkan ses kaytlarına yansımıştı. Villaların, Başbakan ve ailesi için SİT alanına yapıldığı iddia edilmiş ancak Erdoğan o villaların 30 yıldır orada olduğunu söylemişti.

KARSIGAZETE.COM.TR

 

    :

    :

    :

    :

    "Yılın gazetecilik ödülü Urla Villaları haberine gitti" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ