Yandaş yazardan flaş iddia!

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, koalisyon görüşmeleri sonrasında olabilecekleri değerlendirdi.
AKP CHP koalisyon hükümeti kuruluyor mu son dakika gelişmesi için gözler Ankara'ya çevrilmişti.

Üçüncü ve sonuncu koalisyon görüşmesi az önce bitti. Hükümet kurma süreci kapsamında, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme tamamlandı.

Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki 3. tur görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Son yarım saati yemeğe ayrıldı.

"HÜKÜMET KURULACAK MI KARAR NE?"

Son koalisyon görüşmesinden ne karar çıktı hükümet kuruluyor mu? AKP ve CHP'nin aldığı kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklayacak.

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, CNN Türk ekranlarında koalisyon görüşmeleri sonrasında olabilecekleri değerlendirdi.

"AK PARTİ VE CHP SAYGIN YOLU TERCİH ETTİLER"

İki lider de bence Türkiye'de bir hükümet modeli ortaya çıkarmak için mesafe sarf ettiler. Bu partiler neticede seçimlere gidecekler. AKP CHP ile kuracağı dört yıllık güçlü bir koalisyon hükümetinde Türkiye'nin geçmiş hükümet modellerini, koalisyon geçmişlerini düşündüğünde yıpranacağını düşündü. Merkezin sağı ve solu yıprandığında, iki uç partinin güçleneceğini gördü.

Onun yerine süresi sınırlı, Türkiye'yi yeniden seçimlere götürecek bir hükümet modelini tercih etti. CHP ise böyle bir hükümet modeli yerine, en azından AKP ile neden koalisyon kurduğunu izah edebileceğini güçlü bir hükümeti tercih etti.

Yaşı daha ileri olanlar hatırlayacaklardır, koalisyon hükümeti kurulduğunda, kimse üstüne almaz ama onunla da örtünmek zorundadır. Bu kerhen bir başvurulan bir yol olabilir. Bence iki parti bakanlıkların paylaşımını, yatırımcı kuruluşları paylaşmak yerine ilkeleri konuştular. Bence saygın bir yolu tercih ettiler.

Ancak tablo şu ki, geçmişi yüz yıla varan, mücadele içinde olan iki parti, bir araya geldiğinde uzun süreli bir hükümet yapmaya henüz müsait değil, hazır değil. CHP restorasyon hükümeti öneriyor. AKP de kendi döneminde bir takım şeylerin bozulduğunu kabul ederek koalisyon girer mi? girmez.

Onun yerine seçimlere götürelim diye yeni formül geliştirildi. Anlaşılan o ki, taraflar bu yeni formülü iyi karşılamadı. Bundan sonra artık Türkiye seçime gidecek.

"POZİTİF TAVIR SÜRERSE..."

Selvi, "İstemezükcü tavrın bir faturası olacak." derken şunları kaydetti:

"Siyaset bunu gözönüne almayabilir, ya da göze almayabilir. Sayın Abdullah Gül’ün seçim sürecine yaşanan bir süreç var. Parlamentoya gelmeyen partiler vardı, o partilere bir fatura çıkardı halk. Meclis Başkanlığı seçiminde MHP pozitif tavrını sürdürdü. Partiler ne hükümet kuruluşuna, ne komisyon kuruluşuna destek vermez ise bu sistemi kilitler ve halk ona uygun bir karar verir. "

"DAVUTOĞLU, SEÇİM İÇİN KURACAKTIR"

Selvi, AKP ile HDP'nin seçim hükümetinde birlikte çalışmak zorunda kalmaması için, Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade etmeden önce "azınlık hükümeti" kurmak için çalışacağını, ancak bunun MHP'nin tercihine bağlı olduğunu açıkladı:

"Devlet Bahçeli, siz çözüm sürecinin tarafıydınız beraber koalisyon kurun demişti. Seçim hükümetine de bakan vermez. AK Parti ile HDP’yi aynı fotoğraf karesine sokmak isteyebilir. Bu taktik hamle AK Parti’nin de en çok korktuğu görüntüdür. Ben Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini iade etmeden önce bir azınlık hükümeti kurmasını bekliyorum. MHP ile görüşüp, uzlaşma çabasına girip bir azınlık hükümeti kurabilir. AK Parti ile HDP’yi aynı karenin içine sokma çabasına girmezse buna izin verebilir MHP."

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş yazardan flaş iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete