Taner Dileklen yazılarıyla Karşı Gazete’de

‘Canlı yayında rüşvet pazarlığı’ haberiyle dünyada bir ilki gerçekleştiren Gazeteci yazar Taner Dileklen yarından itibaren yazılarıyla Karşı Gazete’de olacak.
KARŞI GAZETE

Televizyon haberciliğine damga vurmuş isimlerden birisi olan Taner Dileklen; Ateş Hattı, Neşter, Ters Cephe, Prizma, Söz Fato’da, Son Çare, 2x2, Çıkmaz Sokak, Pazar Politika, Ankara’nın Nabzı, Gecenin Melekleri gibi başarılı televizyon yapımlarına imza attı.

Star, ShowTv, Kanaltürk, Artı Bir Tv gibi kanallarda haber müdürlüğü ve çeşitli üst düzey yönetici görevlerinde bulunan usta televizyoncu Dileklen "Canlı yayında rüşvet pazarlığı" haberiyle dünyada bir ilki gerçekleştirerek Televizyon haberciliği tarihine adını yazdırdı.

Çeşitli İletişim Fakültelerinde Televizyon Haberciliği ve Programcılığı dersleri de veren Dileklen’in Aşkım İçin isimli bir romanı ve 5N-1K Televizyon Haberciliği isimli mesleki bir kitabı bulunuyor.

HATIRLAMAYANLAR İÇİN ‘CANLI YAYINDA RÜŞVET PAZARLIĞI’NIN HİKAYESİ

2001 Yılında Başbakanlık Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde şube müdürü C.K. ile TBMM'de memur olarak çalışan N.D Reha Muhtar’ın sunduğu 'Ateş Hattı' programının yapıldığı Ayazağa'daki stüdyoda hazırlanan ofise geldiler. Kendisini Fransa'dan gelen bir işadamı olarak tanıtan Show TV Haber Müdürü Taner Dileklen, gizli kamera yerleştirilen ofiste, C.K ve N.D ile canlı yayında rüşvet pazarlığı yaptı. N.D, “Alanya'da bazı yerlerim var. Bunun için turizm belgesi çıkartabilir misiniz?” diye soran Dileklen'e, “Siz beni ekonomik olarak rahatlatın, bütün sorunlarınızı çözeyim. Orman arazisi falan fark etmez” karşılığını verdi. Ardından Taner Dileklen'e, bu işi 200 milyar liraya (Şimdiki 200 Bin TL) çözebileceklerini söylediler. Teklifi kabul eden Dileklen, canlı yayında, bu üst düzey memurlara 500'er milyon lira ön ödeme yaptı. Ardından da bu pazarlığın, Show TV'deki Ateş Hattı programında canlı yayınlandığını söyledi. Programı izleyen İstanbul Mali Şube ekibinde görevli polisler, C.K ve N.D’yi, numaraları önceden alınmış paralarla birlikte yakaladılar.

Sadece Türkiye’de değil Dünya’da da bir ilk olan ‘Canlı yayında rüşvet pazarlığı’ o dönem özellikle hukukçular tarafından her yönüyle tartışılarak Türkiye gündemini sarsmıştı.

Taner Dileklen gündemi değerlendireceği yazıları ile birlikte yarından itibaren hemen her gün karsigazete.com.tr adresinde okurları ile buluşacak.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Taner Dileklen yazılarıyla Karşı Gazete’de" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete