#Nokta Dergisi'nin Sorumlu Yazı işleri Müdürü mahkemeye sevk edildi

Son sayısını yayına vermeye hazırlanan Nokta Dergisi’ne gece yarısı polisler baskın yaptı. Derginin son sayısı toplatılırken, yazı işleri müdürü Murat Çapan gözaltına alındı.
Nokta Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, savcılık sorgusunun ardından, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

SAVCILIK TALİMATIYLA GÖZ ALTINA ALINDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Nokta Dergisi’nin Kağıthane Gürsel Mahallesi Karataş Sokak’ta bulunan merkezine saat 15.00 sıralarında geldi. Ekipler, daha sonra Nokta Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan’ı savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Çapan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürdü. Çalışma arkadaşları Çapan’ı çıkışta alkışlarla uğurladı. Çapan’ın ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Gözaltına alınan Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Çapan, sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Çapan, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

NE OLMUŞTU?

Nokta Dergisi bugün 18. sayısını çıkardı. Derginin kapağında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkada şehit cenazesi geçerken "selfie" yaptığı bir görüntü yer alıyordu.

Derginin bu haftaki sayısı, "Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası" yapıldığı iddiasıyla dün gece toplatıldı.

Yasaya göre acil durumda savcılığın uyguladığı bu kararı 24 saat içinde hakime sunması gerekiyor. Savcılık, bugün İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak derginin 14-20 Eylül 2015 tarihli 18. sayısının toplatılması ve Twitter adresine erişimin engellenmesi kararının onanmasını talep etti.



GENEL YAYIN YÖNETMENİ GÜVEN: DERGİ AVI BAŞLATILDI

Derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven, Kağıthane’de bulunan Nokta Dergisi’nin genel merkezinde yapılan baskınla ilgili bir bir açıklama yaptı. Derginin toplatılma gerekçesinin ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ olarak gerekçelendirildiğini söyleyen Güven, “Cumhurbaşkanına hakaret' bir derginin toplatılması için yeterli olmaması sebebiyle savcılık tarafından ‘Terör örgütü propagandası’ ifadesi el yazısı ile karara eklenip bir gerekçe oluşturulmuş. Dergi, gece yarısından itibaren gerek matbaaya, gerek dağıtımcı firmaya müdahale edilerek toplatılmaya başlandı. Anadolu’ya giden sayılarımız biraz erken gittiği için şu an bayi bayi dolaşıp adeta bir dergi avı başlatmış durumda. Bayi bayi polisler tarafından dergiler toplatılıyor. Bunun yanında internet sitesi ve twitter hesabı için engelleme kararı çıkarılıyor. TİB’e BTK’ya adım adım tebliğ ediliyor” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "#Nokta Dergisi'nin Sorumlu Yazı işleri Müdürü mahkemeye sevk edildi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete