Günün Videosu

İşte Kayyum atanan Zaman’ın manşeti

Kayyum atanan Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın Zaman gazetesi yarınki sayısına ‘Anayasa askıda’ manşetini attı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 6’ıncı Sulh Ceza Hakimliği Zaman ve Today’s Zaman’a kayyum atanmasına karar vermesiyle, gazetede yarınki sayı için hummalı bir çalışma başlamıştı.

Zaman yarınki sayısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Basın özgürlüğü kırmızı çizgimiz’ sözüne rağmen gazeteye el konulduğunu aktararak, “Kendilerini yasaların üzerinde gören kimi odaklar kirli yollarla medyayı ve gazetecileri susturuyor” dedi.



Gazete, Meclis’e de, ‘Medyanın susturulmasına izin vermeyin’ çağrısında bulundu.

Zaman’ın kayyum yönetiminden önceki son sayısında siyah zeminde Anayasa’nın “Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz” denilen 30’uncu maddesi paylaşılmıştı.

Diken’e konuşan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, “Bir an önce baskıyı göndermek için çalışıyoruz. Demokratik haklarımızı kullanarak, tepkimizi ortaya koyacağız. Gazetecilik sadece basılı mecradan ibaret değil, mesleğimizi internet üzerinden yapmaya devam edeceğiz”demişti.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İşte Kayyum atanan Zaman’ın manşeti" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete