Gül ve TOBB Boydak için alarmda!

Boydak’a yapılan operasyonun 3 merkezde acil koduyla incelemeye alındığı öne sürüldü. Abdullah Gül, TÜSİAD ve TOBB’un bayrak açacağı konuşuluyor.
Cumhuriyet yazarı Murat Sabuncu, Boydak Holding CEO’su ve aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Memduh Boydak’ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin “paralel yapı” iddialarıyla gözaltına alınmasının 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD ve TOBB cephesinde “acil” koduyla değerlendirmeye alındığını yazdı.

‘GÜL, TÜSİAD ve TOBB ACİL KODUYLA ALARMDA’

Murat Sabuncu, “Boydaklar ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aynı mahalleden. Ailelerin anne babası beraber Hac’ca gittiler. Gül’ün siyasi yaşamı öncesinde de boyunca da Boydaklarla arası hep iyi oldu. Fazilet Partisi döneminde de Başbakan’ken de Cumhurbaşkanı olduğunda da görüştü, ziyaret etti. Gün oldu ailenin çocuklarının nikah şahidiydi. Hatta dün ‘gerekçe’ gösterilen Melikşah Üniversitesi’nin 2013- 2014 dönemini o başlatmıştı. Peki Gül ne yapacak? Yakın Çevresi diyor ki: Soruşturmanın detaylarını hukuk ekibi inceledi. Bu gece çıkacağı canlı yayında (NTV) ‘hukukun içinde kalınması’ çağrısı yanında ‘Boydak ailesi ile ilgili de olumlu cümleler’ kuracak.

‘AKP İKTİDARINA BAYRAK AÇILACAK’

Murat Sabuncu yazısında, “Sabah saatlerindeki YİK toplantısında hem Başkan Cansen Başaran hem YİK Başkanı Tuncay Özilhan bu konuda sert mesajlar verecek. Ayrıca ‘terörle mücadele ile demokratik standartları koruma’ arasındaki ince çizgiye dikkat çekilecek. Bir ‘nevi’ AKP iktidarına bayrak açılacak” ifadelerine yer verdi.

‘TOBB ANKARA’DA YÜRÜYOR’

Cumhuriyet yazarı Sabuncu, “Bugün bayrak açacak bir diğer iş örgütü TOBB. Ankara’da yürüyecek. Ancak açtığı ‘bayrağın yaratacağı algı’ ve uzun süredir AKP liderliğiyle yürüttüğü yakın ilişki sebebiyle ‘ciddi bir çıkış’ beklenmiyor. Ancak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Kayserili. ‘Küçük harflerle de olsa’ birkaç noktayı dile getirebileceği belirtiliyor” dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Gül ve TOBB Boydak için alarmda!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete