'Can Dündar ve Gül'e tecrit devam ediyor'

CHP Meclis İnsan Hakları Komiyonu üyesi 4 milletvekili, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir milletvekili Zeynep Altıok ve Mersin milletvekili Fikri Sağlar’dan oluşan heyet, MİT Tırları haberinden dolayı tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Silivri’de tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret etti.

 Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesine gelerek attıkları manşet nedeniyle Cumhurbaşkanı’na Hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan BirGün Gazetesi yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur’a destek olan CHP’liler daha sonra Silivri cezaevine geçerek, casusluk iddiasıyla tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile görüştüler.



TECRİT DEVAM EDİYOR

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “aynı hücreye alındılar” açıklamasının aksine Dündar ve Gül’e uygulanan tecritin kaldırılmadığını belirtti.

İlgezdi şu açıklamayı yaptı, “Can Dündar ile Erdem Gül'ü ziyaret ettik. Tüm dostlara selamları var. Tutuklanmalarından bu yana gösterilen desteğe teşekkür ediyorlar. Bu ülkede tek bir düşünce suçlusu kalmayana dek mücadelenin süreceğini umut ediyorlar. Tecritin kaldırıldığı bilgisi doğru değil. Hala tek kişilik hücrelerde kalıyorlar. Onlara sözümüz var; Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”​

    :

    :

    :

    :

    "'Can Dündar ve Gül'e tecrit devam ediyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete