Sinan Özen: Sevişmekten kime zarar gelmiş?

Yeni single çalışmasıyla, sevenleriyle buluşan Sinan Özen, yeni şarkısı "Sevişmeliyiz"le ilgili "Dünyada bu kadar savaş varken, sevişmekten kime zarar gelmiş?" dedi.
90'larda hayatımıza girdi, birbirinden ilginç şarkılarla aklımızı başımızdan aldı, farklı müzik tarzları denedi ve kariyerini 2015'lere taşımayı başardı. Sinan Özen son single çalışmasında bu sefer sound olarak Rock tarzını benimsedi ve Hürriyet'ten Büşra Bozok Aytek'e "Sevişmeliyiz" adlı şarkısından yeni albümüne her şeyini anlattı.

İşte Özen'in neden sevişmemiz gerektiğini anlattığı o röportaj;

* 1 yıl aradan sonra yeni bir single'la karşımızdasınız. Hayırlı olsun diyelim. Neden albüm değil de single?

- Teşekkür ederim. En son dört yıl önce albüm çıkarmıştım. Sonrasında Türk müziği, best of gibi konsept albümler yaptım. Bu tarz konsept albümler yapmaya devam edeceğim ama bundan sonrası için yeni albüm hazırlamak yerine üç ayda bir yeni bir şarkı sunmayı planlıyorum.

* Neden böyle bir karar verdiniz?

- Müzik piyasasının geldiği nokta yüzünden. İş artık tamamen dijitale döndü. Albüm satışı yok denecek kadar azaldı. İşin maddi tarafını düşünmek zorundasınız. Kazanmalısınız ki, üretmeye devam edesiniz. Artık dijital üzerinden gitmek zorundayız. O nedenle üç ayda bir yeni şarkı yapmak daha mantıklı geliyor bana. Ama konsept albümler yapacağım, çünkü hayatımda duracak güzel bir anı onlar. Hem yaşattığı heyecan da ayrı, çünkü bu albümlerde farklı bir Sinan görüyorlar.

* Yeni single'ınızın dikkat çekici bir ismi var; "Sevişmeliyiz".

- Sevişmeliyiz, şarkının sloganı. Ama orada aslında anlatılmak istenen şey; aşk . Şarkıdaki 'sevişmeliyiz', sevgi anlamında, karşılıklı dokunuş anlamında. Ayrıca dünyada bu kadar savaş varken, sevişmekten kime zarar gelmiş?

"YAZA DAMGASINI VURACAK"

* Peki ilk tepkiler nasıl? Sevildi mi şarkınız?

- Aldığımız tepkilerde olumsuz hiçbir şey yok. Hani sanatçılar hep der ya "Tepkiler çok iyi" diye, bu bir klişedir. Ben, kendi şarkısına iltifat etmeyen bir adamım. Şarkı beni mutlu etti mi? Etti. Şarkıyı kendi süzgecimden geçirdiğimde, hiçbir olumsuzluk görmedim. Gerçekten çok güzel ve yaza damgasını vuracak bir şarkı oldu. Sahillerde, club'larda çalacak. Bir de bu şarkıda biz farklı bir şey yaptık. Zamanında Erkin Koray'ın yaptığı sound'u bu şarkıyla bugüne taşıdık. Rock dokusunu Sinan Özen yorumuyla sunduk. Şarkı, dinleyenleri o yıllara götürecek.

* Rock, ilk kez denediğiniz bir tür değil mi?

- Evet, ilk. Erkin Baba'nın "Arap Saçı", "Fesuphanallah" şarkılarındaki dokuyu bugüne uyarladık. "Sevişmeliyiz"de o şarkılardaki tat var yani.

* Single'da kimlerin imzası var?

- Şarkının sözleri Hakkı Yalçın'a, müziği bana ait. Aranjör ise Tamer Özkan.

"BABA OLMAK İSTİYORUM"

* Evlenip çoluk çocuğa karışma planlarınız var mı?

- İstiyorum tabii. Hele de baba olmayı. Bu sene niyetlendik, bakalım. Kısmet. Hayırlısı olsun diyelim.

Kaynak: Büşra Bozok Aytek / Hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Sinan Özen: Sevişmekten kime zarar gelmiş?" hakkında Tweetler

    DİĞER MAGAZİN HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete