Ebru Özkan: Aşk beni ben yapıyor

Paramparça dizisiyle son zamanlarda gündemde olan Ebru Özkan, aşkın kendisine yaradığını 'beni ben yapıyor' sözleriyle anlatıyor. Güzel oyuncu kendisiyle ilgili bilinmeyenleri ilk kez anlattı.
Ebru Özkan, adeta kapalı bir kutu. Yıllardır ekranda ama hakkında bilinenler çok az. Ebru Özkan’la yeni dizisi ‘Paramparça’ hakkında konuştu. Kısa süre önce Nejat İşler’le birlikteliği biten Özkan iç dünyasını anlattı.

“AŞK BENİ BEN YAPIYOR”

Yer, Arnavutköy. Mekân, Edip Efendi Yalısı. Ekrandaki adıyla ‘Gürpınar Yalısı’. Denizin kenarında, tam da televizyonda göründüğü kadar büyük ve ihtişamlı...

İşte Özkan'ın o röportajı

Yalının merdivenlerinde bizi Ebru Özkan karşılıyor. Dudaklarında canlandırdığı Dilara karakteri gibi kırmızı ruju. Üzerinde karakterinin giydiği kıyafetler.

Çocukları karışan iki aile üzerine kurulan ‘Paramparça’nın hikâyesinde kimi onun tarafını tutuyor, kimiyse izlerken sinirden küplere biniyor.

Baştan söyleyeyim Ebru Özkan ekranda göründüğü kadar mesafeli değil. Ama etrafına gereksiz neşe de saçmıyor. Cümlelerini seçerek kuruyor.

Onun hakkında internette yazılanlar genelde oyunculuğuyla ilgili. Hakkında çok bir şey bilinmiyor.

Peki aslında Ebru Özkan kim? Ankara’da doğduğunu söyleyerek başlıyor hikâyesini anlatmaya: “Babam serbest meslekle ilgileniyordu. İki ablam, bir abim var.

Ben küçükken onlar evden ayrıldı. Anne ve babamla altı yıl Nevşehir Hacıbektaş’ta küçük bir kasabada yaşadım. Yalnız bir çocukluk geçirdim.

Toprak insanı olmayı çok sevdim. Meyveyi ağacından koparıp yediğim bir dönemdi.

Küçük yerlerin dokusu ve sıcaklığının beni rahatlatıp güven verdiğini anladım.”

Kasaba yaşamı Özkan’ın hayal gücünü tetiklemiş. “Orada yaşadıklarım şimdiki beni oluşturdu” diyerek ekliyor:

“Oyunculuk çocuk yaşlarımdan beri aklımdaydı. Ardından üniversite için Ankara’ya geri dönüp Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Tiyatro Bölümü’nde okudum.

Menajerim Jülide Kar oyuncularını tiyatro sahnesinden buluyor. 2006’da da benimle Ankara’da tanışmak istedi ve yola devam ettik.”

Peki hayatındaki her şey bu kadar steril mi? Hiç mi defoları yok? “Olmaz mı? Takıntılıyımdır” diyor. Ve dökülüyor: “Biraz otokontrollüyüm. Bunu zaman içinde törpülemeye çalışıyorum.”

Röportaj için hakkınızda araştırma yaparken genelde oyunculukla ilgili bilgilere ulaştım... Onun ötesinde sizi pek tanımıyoruz. Hayatta nelerle derdiniz vardır?

- Haksızlıklarla, insanların rekabet uğruna kötüleşmeleri ve bile isteye birbirlerine zarar verme çabalarıyla... Yaptırım ve zorlamalar beni çıldırtıyor. Ötekileştirme, baskı altında tutma, kısacası huzur ve mutluluğu engelleyecek her türlü davranış biçimi benim derdim.

Peki siyaset?

- Tam da biraz önce anlattığım gibi.

Peki oyunculuk sektörünün yaşadığı baskılar ve sansürler ne hissettiriyor?

- Doğru bulmuyorum. Hayatın içindeki şeylerin neden yasaklandığını da anlamıyorum. Yemek yiyor, aşk yaşıyor, doğuyoruz ve ölüyoruz...

Eğer gerçek hayatta aşk yaşayıp ekranda el ele tutuşmuyor ya da öpüşmüyorsanız, sarhoş olduğunuzu gösteren bir sahnede içki içemiyorsanız gerçekle bağlantı kopar. Bunları kaldırırsak, geriye yaşamayan sabit halde duran insanlar kalır.


Kendinize otosansür uyguladığınız oluyor mu?

- Doğrularım neyse hep o şekilde davrandım. “Başkaları ne der hakkımda” düşüncesiyle yaşayamıyorum.

Hayatın nasıl bir dönemindesiniz?

- Çok güzel, her şeyden keyif alıyorum. Büyük beklentilerim, hırslarım yok. Bu yüzden hayal kırıklıkları yaşamıyorum. Cebimdekiler zaman zaman çoğalıp, zaman zaman azalıyor. Bunlar da bende bir şeyler bırakıyor. Tecrübe kazandırıyor.

Yeni bir ayrılık yaşadınız. Aşk ve ayrılıklar sizi nasıl etkiler?

- Aşk beni ben yapıyor. Kimyamı etkiliyor. Hatta dönem dönem kimyasal bozukluklar da yaşatıyor. Aşk bence hayatın ana bağlantısıdır.

Kaynak: Hakan Gence / Hürriyet
Bu haber 387 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Ebru Özkan: Aşk beni ben yapıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MAGAZİN HABERLERİ