Twitter kapatıldı mı, bugün Twitter'a neden girilemiyor?

Suruç'taki patlamanın ardından mahkemenin aldığı 'yayın yasağı' kararı nedeniyle Twitter'a erişim engellendi. Sosyal medya kullanıcıları "Twitter yasaklandı mı?" sorusunun cevabını merak ediyor.
Şanlıurfa Suruç'taki saldırı ile kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına yönelik mahkeme kararını uygulamayan sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişim engellendi.  Saat 11.00'den itibaren cep telefonu operatörleri ve Uydunet üzerinden Twitter'a girmeye çalışanlar siteye erişim sağlayamıyor.

Edinilen bilgiye göre,  Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine saldırıya ilişkin görüntülere yayın yasağı getiren Suruç Sulh Ceza Hakimliği, sosyal paylaşım sitelerinden içerikler ile kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına karar verdi.


Erişim Sağlayıcıları Birliği, mahkeme kararını, sosyal paylaşım siteleri  Twitter ve Facebook ile video paylaşım sitesi YouTube'a iletti. Facebook ve YouTube, söz konusu içerikleri çıkardı. Suruç'taki saldırı ve kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımları çıkarmayan Twitter'a ise erişim engellendi. Twitter’da bu kapsama giren 107 url uzantısı olduğu belirlendi. 

GÖRÜNTÜLER KALDIRILDI

Reuters'ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaynaklarına dayandırdığı haberinde BTK'nın söz konusu yasak ile ilgili aldığı bir kararın olmadığı ve yasağın devreye girmemesi için çaba gösterildiği belirtiliyor. Reuters'ın iddiasına göre, Twitter bu görüntüleri siteden kaldırdı. Twitter'ın bu adımının ardından siteye getirilen yasağın kısa sürede kaldırılması bekleniyor.

Yasa gereği erişime kapatılan site söz konusu içerikleri siteden çıkardıktan sonra kullanıcılarına erişim vermeye başlayabiliyor. 

    :

    :

    :

    :

    "Twitter kapatıldı mı, bugün Twitter'a neden girilemiyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete