​TSK içindeki Fethullahçılar daha açığa çıkmadı

Kumpas mağduru Albay ‘TSK içindeki Fethullahçılar daha açığa çıkmadı’ dedi
İzmir’in Foça İlçesi’ndeki Batı Görev Grup Komutanlığı’nda 3’üncü Hücumbot Komodoru olarak görev yapan Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa’nın başarılarla dolu meslek hayatı, 3 Ağustos 2010 tarihinde İstanbul merkezli Askeri Casusluk soruşturmasıyla kabusa döndü. Eryaşa, 58 sanıklı askeri casusluk davasında aldığı 5 yıl 7 aylık hapis cezasını 3 yıl 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra, kalan son 1 yılı da denetimle serbestlikten yararlanıp tamamlayan tek asker oldu. Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Ocak’ta görülen son duruşmada, Eryaşa, mahkum olup cezasını çektiği bu suçtan beraat etti.

DELİLLERE İMZA ATANLAR…

Emekli Albay Koray Eryaşa, “Bu davalarda Fethullahçı polisler ve hakimler açığa çıktı, ama TSK içindeki Fethullahçılar açığa çıkmadı” dedi ve şöyle konuştu: “Halbuki TSK içindeki Fethullahçılar, deliller hazırlanırken altına imzalarını attı. Anti virüs programı, denizde ilk yardım ders notları, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili akademik tezlere ‘Devletin güvenliği açısından gizli bilgidir’ diye rapor veren Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve Genelkurmay Adli Müşavirliği hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Bunu 26 Temmuz 2012’de söylediğim için Genelkurmay, hakkımda dava açtı. Ondan da beraat ettim.”

Yaşananlara sebebiyet verenler hakkında tek dava bile açılmadığını kaydeden Eryaşa, “Genelkurmay, TSK ve milletine ihanet etmiş bu adamları niçin koruyor? Bu mahkemede suç duyurusunda bulundum. Ancak hemen pazartesi günü, detaylı bir suç davası açacağız bu kişiler hakkında. Ayrıca tazminat davaları için de çalışmalarımız olacak” dedi.

Kaynak: DHA
  • Dadaş
    ak kaşık Dadaş - 31 Ocak 2016 sanki siz çok temizdiniz ne farkınız var hepiniz başka kapılara kulluk peşindesiniz

:

:

:

:

"​TSK içindeki Fethullahçılar daha açığa çıkmadı" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete