​‘Sniper’lı cami açılışı!

Saray'daki açılış töreninde cami minarelerinde ve kaçak saraya ait binaların üzerinde keskin nişancıların olması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerleşkesinde inşası tamamlanan caminin açılışını yaptı. Açılış töreninde, caminin minarelerinde ve kaçak saraya ait binaların üzerinde keskin nişancıların olması dikkat çekti. Vatandaşlar da camiye üzerleri aranarak alındı.

MİLLET CAMİİ

Erdoğan, 5377 metrekarelik ve 3 bin kişi kapasiteli caminin adının “Beştepe Millet Camii” olduğunu açıkladı. Caminin tabelasında Cumhurbaşkanlığı forsu kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı gibi dizayn edilen camide asansörlerin bulunması da dikkat çekti.

Cami açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı külliyesini ana ve yardımcı binalarıyla en seçkin, en ihtişamlı örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Camilerimin büyüklüğü ve güzelliği iftar kaynağıdır. İstanbul deyince Yeditepe aklımıza geliyorsa Ankara’yı da aynı özelliğe kavuşturuyoruz. Kocatepe ve Beştepe” dedi.

DEVLET TÖRENİ GİBİ

Caminin açılışına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan yardımcıları ve Bakanların tümü de katıldı. Çok sayıda AKP milletvekili de törende hazır bulundu. Açılış adeta ‘’Devlet töreni’’ gibi oldu.

    :

    :

    :

    :

    "​‘Sniper’lı cami açılışı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete