Günün Videosu

O bürokrat Ensar Vakfı yöneticisi çıktı!

Vakıflardan sorumlu bürokrat, Ensar Vakfı’nın yöneticisi çıktı...
Türkiye, Karaman’daki çocuklara cinsel istismarla sarsılırken, hedefteki Ensar Vakfı’nın AKP iktidarınca kollandığı bir kez daha tescillendi. Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Yıldırımhan, denetlediği Ensar’ın ildeki başkan yardımcısı oldu…

Karaman’daki çocuklara cinsel istismar skandalına adı karışan Ensar Vakfı’yla ilgili tartışmalar sürerken, bürokraside de skandal bir görev ortaya çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün üst düzey bürokratı, Ensar Vakfı’nın yöneticisi çıktı. Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Ensar Vakfı Trabzon Şubesi’nde de “Başkan Yardımcısı” oldu. 2014 yılından bu yana Ensar’da üst düzey yöneticilik yapan Yıldırımhan, bu bilgiyi özgeçmişinde paylaşmaktan da geri kalmadı.

OBJEKTİF OLABİLECEK Mİ?

Özel ve kamuya ait vakıflarla ilgili iş ve işlemleri yürütmekle görevli Vakıflar Genel Müdürlüğü bürokratının, Ensar Vakfı’na yönetici olması, “Vakıflardan sorumlu devletin bürokratının özel bir vakfa da yönetici olması etik değildir” eleştirisine yol açtı. Olay büyük tartışma yarattı. Skandal aynı zamanda, “Vakıfları denetlemekle görevli bir bürokrat, aynı zamanda özel bir vakıfta da yönetici pozisyonunda bulunuyor. Bu kişi, görev aldığı özel vakıf Ensar’ı nasıl denetleyecek, denetimlerinde objektif olabilecek mi?” değerlendirmesine yol açtı.

MÜDÜRÜN GÖREV ALDIĞI YERLER

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde “Bölge Müdürü” olarak görev yapan Yıldırımhan’ın kurumsal sitede yer alan CV’si şöyle: “1987-1989 gazetede yazar olarak çalıştı. 1989-1993 Yavuz Selim Vakfı yöneticiliği. 1993-1994 Trabzon’un Of ilçesinin Uğurlu köyünde öğretmenlik yaptı. 1994-2004 yılları arasında Trabzon Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 2002-2004 Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği’ni vekaleten yürüttü. 2005-2015 Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini sürdürdü. 2014 Trabzon Ensar Vakfı kurucularındandır. Trabzon Ensar Vakfı başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.”

Kaynak: Ali Ekber Ertürk - sozcu.com.tr


    :

    :

    :

    :

    "O bürokrat Ensar Vakfı yöneticisi çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete