close

Kaç-Ak Saray'ın Başbakanlık ödeneklerinde payı artıyor

Erdoğan’ın Kaç-Ak Sarayı’nın yapımını tamamlamak için Başbakanlığın altyapı iyileştirme ödeneklerinin toplam ödenekler içindeki payı artırılacak.
Başbakanlık için yapılan Beştepe‘deki Kaçak Saray’ın Cumhurbaşkanlığı emrine alınıp kullanılmaya başlanmasına karşın Başbakanlığın 2015 yılı ödeneklerinden inşaata aktarımlar bu yıl da sürecek.

Başbakanlığın 2015 yılı Performans Programı hazırlandı. Programda, Erdoğan’ın Kaçak Sarayı’nın yapımı için Başbakanlığın altyapı iyileştirme ödeneklerinin toplam ödenekler içindeki payının artırılacağı bildirildi.

Performans Programı’nda ödenek aktarımı şu ifadelerle yer aldı: “Başbakanlığın farklı yerlerde bulunan hizmet binalarının bir araya getirilerek teknolojik ve fiziki açıdan çok daha iyi koşullarda hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla inşaatına başlanan ve 2014 yılı içinde Cumhurbaşkanlığı’na devredilen yeni hizmet binası çalışmalarının 2014 yılında tamamlanması planlanmakla birlikte 2015 yılında da uzayabilecek çalışmalar dolayısıyla altyapı iyileştirme ödeneklerinin toplam ödenekler içindeki payının artması öngörülmektedir.’’

YENİ BİR BİNA SİNYALİ Mİ?

Performans Programı’nda, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen hizmet binası inşaatına Başbakanlık birimlerini bir araya getirmek ve böylece fiziki, sosyal ve teknolojik şartları iyileştirerek daha nitelikli hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla başlandığı belirtildi.

Başbakanlık 2011-2015 Stratejik Planı’yla belirlenen amaçlara ulaşılabilmesi, etkin ve etkili çalışan bir Başbakanlık merkez teşkilatının gerçekleştirilebilmesi için fiziksel mekânlarda iyileştirmeye gidilmesi, farklı binalarda hizmet gören Başbakanlık birimlerinin tek bir hizmet binasında çalışabilirliğinin sağlanmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Programda, “Fiziksel ortamdaki iyileşme ve sosyal imkânların geliştirilmesi daha nitelikli kamu hizmeti sunulmasına yardımcı olacaktır’’ denildi.

Başbakanlığın, biri ana hizmet binası ve biri İstanbul’da yer alan Milli Arşiv Sitesi olmak üzere dağınık durumdaki ek binalarda hizmet verdiği de belirtilerek, hizmet binalarının dağınık olmasının çeşitli sorunlar doğurduğu da vurgulandı.

Kaynak: Nurcan Gökdemir | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Kaç-Ak Saray'ın Başbakanlık ödeneklerinde payı artıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ