Davutoğlu beklenen tarihi açıkladı!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamalardan satırbaşları şu şekilde:

DAVUTOĞLU

*İki ülke arasında çok büyük iş imkanları var. İzmir ile Selanik arasında feribot seferleri en kısa zamanda başlayacak. Ticaretimizin 10 milyar dolara çıkmasını istiyoruz. Yunanistan’la ortak bir tarih yazımı konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Brüksel’de çok önemli bir zirveye beraber katıldık.  AB ile ilişkilerimizde destekleri için Yunanistan’a teşekkür ediyorum. Ege’nin bir dram denizi değil, mutluluğun paylaşıldığı bir deniz olmasını diliyoruz. Yunanistan’la işbirliği büyük bir önem taşıyor.

ÇİPRAS

Değerli dostum Ahmet’e teşekkür ediyorum. Kendisiyle son dönemde çok sık karşılaşıyoruz. Biz burada, Ege Denizi’ni gören bir balkonda şöyle tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu şehir; dinlerin, kültürlerin izlerini taşımaktadır. Birçoğumuzun hafızasında ise, savaşları, göçü hatırlatmaktadır. İzmir ve Selanik arasında feribot seferlerinde mutabık kaldık. Yeni bir sınır kapısı açma konusunda mutabık kaldık. Ege’deki mülteci krizini çözme konusunda son derece kararlıyız. Ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Yunanistan ile Türkiye birbirine tavır takınarak hiçbir şey kazanamaz. İki ülke arasındaki geri kabul protokolünü güncelledik.

SORU-CEVAP

DAVUTOĞLU

Kilis’te üzücü bir olay yaşadık. Kilis’teki sınırımızın öte yakasından DEAŞ tarafından bir roket atışı söz konusu oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Sayın Valimizden ve ilgili güvenlik birimlerimizden gerekli bilgileri aldık. Türkiye’ye yönelik her türlü saldırıya en şiddetli şekilde mukabelede bulunulması konusunda da zaten TSK’ya verilmiş talimatlarımız var. Bu konuda alınacak her türlü tedbir gözden geçirilmiştir. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu da Suriye’deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede Türkiye, Türkiye’ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır.

AVRUPA İLE VİZE MUAFİYETİ HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Suriye’deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor. Türkiye, bu çerçevede kendisine yönelik her türlü saldırıya mukabelede bulunacaktır. Türkiye içindeki göçmen sayısında artış olmayacak. Avrupa ile vize muafiyeti Haziran ayında başlayacak.

KAynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu beklenen tarihi açıkladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete