​Cenaze krizi çözüldü

12 gündür sınırda beklektilen 13 YPG'linin cenazesi ailelerine teslim edildi.
IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen ve cenazaleri Türkiye’ye sokulmayan 13 YPG’li ile ilgili kriz çözüldü. 12 gündür Irak sınırında bekletilen cenazeler için dün akşam saatlerinde çıkan izin sonrası cenazeler bugün ailelerine teslim edildi. 13 cenaze Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye tarafına geçirildi. Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan otopsilerin ardından cenazeler ailelere teslim edildi.

KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Suriye’de IŞİD ile çıkan çatışmalarda ölen 1′i Alman 13 YPG’linin cenazeleri 12 gün önce Türkiye’ye getirmek üzere Habur Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı’na getirilmişti. Türkiye topraklarına sokulmasına izin verilmeyen; Alman vatandaşı Kevin Jochim ile birlikte Mesut Pusat, Mehmet Koç, Cahit Çapan, Veysi Cin, Cumhur Turan, Mümin Kasap, Ferit Öner, Ragıp Yıldız, Mehmet Bulun, Ferit Coşkun, Nuri Aydın ve Fidan Yalçın’ın cenezeleri burada bekletiliyordu.

ALMAN’IN CENAZESİ ERBİL’E GÖNDERİLDİ

Çıkan iznin ardından 12 Türkiye vatandaşının cenazesi ailelerine teslim edildi. Alman Kevin Jochim’un cenazesi ise yapılan otopsi ardından Halil İbrahim Kapısı üzerinden Irak’ın Erbil kentine götürüldü. Cenazenin buradan havayolu ile Almanya’ya gönderileceği öğrenildi.

    :

    :

    :

    :

    "​Cenaze krizi çözüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete