Boydak sağlık kontrolünden geçti

Kayseri’de gözaltına alınan işadamı ve üniversite görevlileri sağlık kontrolünden geçti.
Kayseri’de Melikşah Vakıf Üniversitesi mütevelli heyetindeki, aralarında Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları ve üniversite görevlilerine yönelik operasyon çerçevesinde dün sabah gözaltına alınan 7 kişi, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Nitelikli yağma iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin bugün öğleden sonra mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu’nun soruşturma yazısı ile Kayseri 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekipleri, aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanı, TÜSİAD yönetim kurulu üyesi, Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Yurt dışında olan 4 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite arazisi olarak tahsis ettiği Talas İlçesi'ndeki alanda, birkaç arsa sahibinin şikayeti üzerine, kamulaştırma yoluyla örgütlü biçimde, nitelikli yağma suçunun işlendiği iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli dün gece geç saatlere kadar süren ifade işlemleri ardından bugün saat 06.00'da polis ekiplerince bir midibüsle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Şüphelilerden işadamı Mütevelli heyet üyeleri Memduh Boydak'ın yanı sıra H.G., N.S., A.T., M.F. ve üniversite görevlisi V.D. ile Ö.K. 20 dakika süren sağlık kontrolü ardından, 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmek üzere yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Medya mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmesine tepki gösteren şüphelilerden bazıları, üniversite ile ilgili yapılan her işlem yasal olduğunu savunarak, "Büyükşehir ve Talas Belediyesi'nin genişleme alanı ile ilgili kararları ortada. Yanlış bir iş yapmadık" diyerek gösterdi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Boydak sağlık kontrolünden geçti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete