Berhan Şimşek'ten Digitürk'e ve hükümete sert tepki!

Şimşek, "tek seslilik istiyorlar" diyerek RTÜK'ü göreve çağırdı.
KRT'de Çağlar Cilara'nın Siyaset ve Adalet isimli programına konuk olan CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Digitürk'ün Fethullah Gülen cemaatine yakın kanalları savcılık soruşturması nedeniyle kapatmasına tepki gösterdi. Şimşek, "tek seslilik istiyorlar" diyerek RTÜK'ü göreve çağırdı.

İşte Berhan Şimşek'in o sözleri:

"Çok seslilik değil, tek seslilik istiyorlar. Egemen gücün sesi olacak. Yani ya benim istediğimi söyleyeceksin, ya benim istediğim gibi davranacaksın yada ben senin sesini kısarım anlamındadır. Burada sadece anayasaya aykırılık suçu anlayışı ile bu kanalların Digitürk platformundan kaldırılması aslında başka bir anayasal kurumu da ortadan kaldırıyor. Oda RTÜK. RTÜK'ün görevini savcı yapıyor. Peki RTÜK'te bulunan 9 kişi ne yapıyor. Bir kere buna itiraz etmesi gereken kurum, sorumluluğu olduğu için RTÜK'tür. RTÜK bunları takip ediyor. Eğer bu sakıncalı bir vaziyet alıyorsa RTÜK'ün müdahale etmesi lazım. Terör eylemine yaltaklık yapıyorsa, organize ediyorsa, terör örgütünün propagandasını yapıyorsa bunu RTÜK denetler. Türkiye'de anayasanın, hukukun, adaletin ortadan kalktığı bir dönem yaşıyoruz.

"ADALETİN OLMADIĞI ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

"Üstünlerin hukukunun ötesinde egemen bir hukuk var. Oda ülkeyi yöneten parti devleti iktidarı var. Bu sadece bizim ne izleyip ne izleyemeceğimizi değil, kaç çocuk yapacağız, kaç kere Umre'ye gideceğiz hangi kanalı izleyeceğiz, kimlerle ilişki kuracağız, kimlere merhaba diyeceğiz, bütün bunları belirleyen bir iktidar var. Ya benim dediğim gibi yaşarsınız, ya benim dediğim gibi televizyon izlersiniz yada bitiririm. Buna bir hukuk devleti diyemeyiz. Diyorki, benim havuz medyamı dinleyeceksin, havuz yazılı basınımı okuyacaksın, benim zengin ettiğim, para kazandırdığım medya değil değnekçilerimin bulunduğu medyayı izleyeceksin. Buna demokrasi diyemeyiz."
 

    :

    :

    :

    :

    "Berhan Şimşek'ten Digitürk'e ve hükümete sert tepki!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete