Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Amerikalılar ve Ruslar aklını başına alsın

ABD ve Fransa’nın Suriye’yi vurmayı son vermeye, Rusya’nın ise cihatçı guruplara desteğini kesmeye çağırdığı AKP hükümetinden ‘karşı atak’ geldi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye’ye dünya ülkelerinin sağduyulu bir müdahalesi olmaması halinde küresel bir çatışmanın ortaya çıkabileceğini öne sürerek, “Amerikalısı, Rusyalısı hepiniz aklınızı başınıza alın” dedi.

A Haber’in canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, Suriye sınırındaki çatışmayla ilgili olarak, “Türkiye’yi maceraya atacak bir adımın içerisinde olmayacaklarını” söyledi, “Türkiye’nin kendisini tehdit eden bütün unsurlara karşı tedbir alacağını” da sözlerine ekledi.

YPG mevzilerinin vurulmasıyla, Suriye krizinin Türkiye açısından yeni bir aşamaya girdiğini belirten Kurtulmuş, gelişmelerin ‘Türkiye’nin bir ulusal güvenlik meselesi’ olarak algılanması gerektiğini vurguladı: 

“Özellikle PYD’nin hakim olduğu bölgelerdeki gelişmeler, Türkiye’nin içerisindeki terör gruplarına da ciddi bir şekilde güç, kuvvet veriyor. Bütün bunları sadece Suriye’de olan, uzak bir ülkedeki gelişme olarak göremeyiz.”

Suriye’de Suudi Arabistan ile ortak bir askeri operasyonun ‘bir varsayımdan ibaret’ olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bir kere daha sesleniyorum, Amerikalılar, Ruslar, diğer güçler… hepsi aklını başına almak durumundadır. Bir masa üzerinde oyun oynar gibi Ortadoğu coğrafyasında ‘savaşçılık oyunu’oynanmaz” dedi.

Kaynak: Diken.com.tr
  • ersin ağtürk
    sana tek laf edersim ersin ağtürk - 15 Şubat 2016 geçm,işinde soyledıklerıne bakıp şimdi yaptıklarına bırde soylemlerıne bak sende falan filandan bu halkların b............. u dahı olamazsın fıyatın ne ederın kaç dolardı

:

:

:

:

"Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Amerikalılar ve Ruslar aklını başına alsın" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete