Bakan Işık'tan ilginç Çözüm Süreci açıklaması

AKP hükümetinin aksine Bakan Işık, Çözüm Süreci'nin devam edeceğini ifade etti.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcıları imza törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Işık'a, son zamanlarda yaşanan terör olayları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin istismar edildiği yönündeki açıklaması soruldu. Bunun üzerine Işık, öncelikle şehit edilen Binbaşıya Allah’tan rahmet diledi.

Türkiye’yi terörle dize getirmeye çalışanların kesinlikle bu hedeflerine varamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerektiğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye, yaşatmayı önceleyen kimse ölmesin, bu ülkenin çocukları heba olmasın diye çözüm sürecini başlattı. Bu süreçte kararlılıkla yürüdü ama belli ki bu teröristler, Türkiye’ye düşmanlık besleyen terör örgütleri bunu bir zaaf olarak algıladı. Bunun bir zaaf olmadığını anlamaları için herhalde tepelerine epey bir bombanın yağması gerekiyordu. Şuan zannediyorum bunun bir zaaf olmadığını anlamışlardır."


Türkiye'nin terörle mücadelede hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, terörle mücadelesini insanı yaşatma eksenli olarak devam ettirecektir. Çözüm sürecini yine aynı şekilde insanı yaşatma eksenli olarak devam ettirecektir. Burada çözüm sürecinin amacı baştan ortaya net olarak konmuştu. Türkiye Cumhuriyetinin kararlılığı devam edecek. Türkiye topraklarının içerisinde veya Türkiye’ye yönelik tehditler olduğu sürece kararlılık kesinlikle sürecek.”

Kaynak: İstanbul gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Işık'tan ilginç Çözüm Süreci açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete