Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında...

Ali İsmail Korkmaz yaşasaydı bugün 21 yaşını kutlayacaktı. Ama O, güzel gülüşüyle dünya durdukça hep 19 yaşında olacak ve hep yaşayacak.
Eskişehir'de 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amaçlı düzenlenen yürüyüşte polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçan eylemcilerden birisi olan Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz polis tarafından darp edildikten sonra eli sopalı gruplarca iki defa daha darp edilmişti. Darp edildikten sonra gittiği hastanede tedavi görememiş ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra almıştı.

Eskişehir'de aralarında polislerin de bulunduğu eli sopalı bir grup tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak, 5'i tutuklu 8 sanık hakkında "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istenmişti.

KATİLLERİNE CEZA İNDİRİMİ YAPILMIŞTI

21 Ocak 2015 tarihinde görülen davada; Mevlüt Saldoğan 'kasten ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezası geleceğine etkisi göz önüne alınarak 10 yıl 10 aya indirilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 10 yıl hapisle birlikte tutuklamasına karar verilerek ceza evine gönderilmişti. Diğer polis memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraat etmişlerdi.

Korkmaz ailesinin kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail’in doğum günü için anma etkinliği ve açılış töreni düzenleyecek.

    :

    :

    :

    :

    "Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ