Alevilerden Davutoğlu'na: Gölge etmesinler başka hiçbir şey istemiyoruz

Dün Filipinler dönüşü gazeteciler mülakat veren Davutoğlu Madımak olayları hakkında skandal bir açıklamaya imza attı. Skandal açıklamayı Karşı Gazete'ye değerlendiren Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir iktidara sert eleştirilerde bulundu.
Ayşegül KASAP | ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Filipinler’e giderken Madımak döneminde MHP ve SHP’nin iktidar olduğunu söyleyerek skandal bir hataya imza attı. 

Davutoğlu’nun bu açıklamasına MHP’den yanıt gecikmedi. MHP adına yazılı bir açıklama yapan MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Davutoğlu, Filipinler ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere verdiği mülakatta 'Madımak'ta MHP-SHP iktidarda idi' diyerek siyasî tarihimizin en büyük çamlarından birini devirmiştir. 1993 Temmuz'unda Sivas'ta meydana gelen Madımak Oteli saldırıları sırasında bırakınız iktidarı, MHP o döneminin meclisine MÇP adıyla girmişti ve MÇP'nin devamı olarak mecliste bulunuyordu. Birinci Tansu Çiller kabinesi iş başındaydı. Bu bir koalisyondu ve DYP ile Erdal İnönü'nün başında bulunduğu SHP ile hükûmeti kurmuşlardı.

Yakın tarihimizi bile bilmeyen ama düne kadar üniversitede hayalî dış politika senaryoları yazan Davutoğlu; Tayyip Erdoğan'ın kazandırdığı ivmeyle bulunduğu makamda başı fazlasıyla dönmüş olacak ki MHP içerikli halisünasyonlar görmektedir. Hak etmediği kadar yükseklerde yer tuttuğu için muvazenesini ve akli salabetini kaybetmiş olmalı ki MHP'ye kara çalmaktadır. Partimizi bu kadar dehşetli bir bühtanla karşı karşıya bırakan Sayın Başbakan, derhal özür dilemelidir"
ifadelerini kullandı.

Karşı Gazete, konunun doğrudan muhatabı olan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in fikrini sordu.

Karşı Gazete’ye konuyu değerlendiren Demir, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın konu hakkında bilgisi olmayışının sıkıntılı bir durum olduğunun altını çizerek, bütün katliamları Alevilerin yaşadığını ve bunu da devletin yaptığını ifade etti.

İşte Doğan Demir’in Karşı Gazete’ye yaptığı o çok özel açıklama…

GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEZ

Tabi bu sıkıntılı bir süreç.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu konularla ilgili bilgisinin olmayışı… Bir de işin doğrusu şöyle bir sıkıntı var; Alevileri illa bir kefeye koymaya çalışıyorlar. Alevilere yeni bir rol biçmeye çalışıyorlar.Aleviliği anlatmaya çalışıyorlar, asıl sıkıntı olan o. Yani biz Başbakan’dan ya da siyasilerden bir şey istemiyoruz. Gölge etmesinler başka hiçbir şey istemiyoruz. 

“DEVLET BİRİLERİNİN ELİYLE BU KATLİAMLARI YAPMIŞ”

Alevilik onların tarif edebileceği ya da yaşayabileceği bir durum değil. Hem Madımak’ta hem Maraş’ta hem Çorum’da hem Dersim’de yaşanan bütün katliamları Aleviler yaşamış ve bu katliamları bu devlet birilerinin eliyle yapmış. Şimdi birileri çıkıp yalandan özür dilemeyle, yalan-yanlış konuşmakla hiçbir derdimize derman olmayacakları gibi anlamadıkları, anlayamadıkları, tam tersi sistemin içine çekip, Sünni İslam anlayışının içerisinde Alevileri yok etmeye çalışan bir kavramları var. Ama hiçbir Alevi kurumu ya da Alevi temsilcisi ya da Alevi olan hiç kimse bu ayak oyunlarına gelmeyeceklerdir. Onu da biz biliyoruz.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Alevilerden Davutoğlu'na: Gölge etmesinler başka hiçbir şey istemiyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ