AKP'de iç isyanın belgesi...

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan Zarrab'ın tutuklanması ardından AKP'de yaşanan çatlağı yazdı.
İşte o yazı...

"Hayırsever iş adamı" (!) Reza Zerrab'ın tutuklanmasının ardından gözler R. Erdoğan'ın ABD ziyaretinin sonuçlarına çevrildi. Farklı bir açıdan baktığınızda bu ziyaret AKP içinde "reis", "Ahmet Hoca"kapışmasını da muhtemelen etkileyecek. Ahmet Davutoğlu ile saray arasındaki çatışma Manisa programıyla doruğa çıktı. Bülent Arınç'ın programa çağrılması saray içinde "reise karşı  büyük bir hamle"olarak yorumlandı.

Erdoğan, "sabaha kadar anayasa çalıştık" diyerek Davutoğlu'na mesaj gönderdi. Ahmet Hoca, Ürdün'e giderken Nisan sonuna tarih verdi. Aslında içinde başkanlık olan AKP anayasa teklifi sarayda hazır. R.Erdoğan işin angarya kısmını Davutoğlu'na yıktıktan sonra kendisi de "anayasa olgunlaşmalı, acele edilmemeli" güzellemesi yaptı. Olgunlaşmadan kastı; ülkeyi bu vesileyle başkanlık referandumu havasına sokacak çalışmanın STK'lar eliyle yapılması. Erdoğan, iki yönlü bir çalışma yapıyor. Meclis/işin teknik kısmını Davutoğlu ve AKP grubu yapacak. Halk kısmını ise STK'lar halledecek.

R.Erdoğan'ın en büyük korkusu ise AKP'deki olası fireler. AKP içindeki huzursuzlukların çoklu boyutları var. İç isyanın bastırılması için her türlü imkân seferber edildi!.. Bunların yanı sıra sık sık Milletvekilleri ile gerek parti genel merkezinde gerekse Meclis grubunda toplantılar yapılarak tedavi (!) seansları düzenleniyor. Gaz alınmaya çalışılıyor. Görüşmeler tutanak altına alınıyor saraya gönderiliyor. Fakat bu tutanaklar basına sızdığı için hap haline getiriliyor. Detaylar şifahi olarak iletiliyor. Bu gaz alma toplantılarının tutanaklarından birine (Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül'ün bulunduğu) YENİÇAĞ ulaştı. Şimdi biz duralım tutanak belgesi konuşsun;

"Ahmet Eşref Fakıbaba: Gençlere, alt gelir gruplara özel ilgi gösterilmeli. Nöbetçi Milletvekili

Erol Kaya: Yönetmelik gibi kanun çıkarıyoruz.

Reşit Polat: Taşeron işçilerin kadroya alınacağına söz verdik. Kadroya almadıklarımızın tepkisini çekeriz. Herkesi memnun edecek genel düzenleme yapılsın. Mecliste aidiyet duygusu yükseltilmesi. Grup Yönetimi bizimle iyi ilgilensin.

Beşir Atalay: Toplantılar formaliteye dönüşmesin. Meclis TV izlenmiyor. 19'a kadar kürsüyü aktif kullanalım. Meclis kürsüsünü aktif kullanalım. Bu toplantıların sayısı artsın. (BB. Bölgesel yapacağız.)

Hacı Ahmet Özdemir: HDP dini argümanları çok kullanıyor. Buna karşı söylemler geliştirmeliyiz.

Ekrem Erdem: Kapalı Grup toplantılarında bilgilendirmeler önemli.

Cemevlerine statü konusu: Önemli - Tehlikeli

Aleviliği uygun bir din olarak göstermeye çalışıyorlar.



Cemevlerini yeni bir dinin ibadetleri gibi anlaşılacak düzenleme yapmayalım.

Grup Yönetimi ilgili arkadaşlarla alakayı kurmalı.

Sarıyer gibi yerler çözülmeli.

Genel Merkez: Milletvekili çalışabileceği, randevu verebileceği bir ortam oluşturalım. Hatta nöbetçi Milletvekili olabilir.

Yılmaz Tezcan: 28 Şubat'ın keyfi uygulamaları YÖK'te devam ediyor.

Hasan Özyer: Personel rejimi yapılsın.

Harun Karacan: Bürokratik oligarşi devam ediyor. 1 Kasım'da koalisyon olur diye bürokrasi uzak durdu. Yurt dışı temsilciliklerde partimiz çalışma yapsın. Ben de görev alabilirim.

İsmail Bilen: İçtüzük ivedilikle değiştirilmeli. Genel Başkan arada gelmesi. Nöbetçi Bakanlar. Genel Kurula gelirse iyi olur.

Ziyaretçiler çalışmamızı, Genel Kurul faaliyetini engelliyor. Bakanlar yasama çalışmaları esnasında randevu veriyor. Bu da katılım azaltıyor.

Esnaf bağkurluların mağduriyeti söz konusu oldu.

Genel Başkan Yardımcıları - Bakanlar nöbete ihtimam göstersinler.

Ziya Altunyaldız: Parti faaliyetlerini milletvekillerine bilgilendirilmesi iyi oluyor. Komisyondan hızlı geçmesi istendiği için hazırlık yapılamıyor."
AKP

    :

    :

    :

    :

    "AKP'de iç isyanın belgesi..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete