AB Türkiye Raportörü: Bin terörist akademisyeniniz olduğunu sanmıyorum

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Türkiye'de bir iç savaş tehlikesi endişesi taşıdığını söyledi.
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, bildiri yayınlayan akademisyenlerin gözaltına alınmasını hakkında "Üniversitelerinizde bin tane terörist ya da terörü destekleyen akademisyen olduğunu sanmıyorum" dedi. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, dün Strasbourg'da bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 'teröre karşı' mücadele vermesinin sorgulanamayacağını ancak ortaya çıkan tablo için çok endişeli olduğunu belirten Piri, akademisyenlerin gözaltına alınması hakkında "Hükümet yetkilisi ya da siyasetçi olarak bu görüşe katılmasanız bile doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi söylemek akademik özgürlüktür. Üniversitelerinizde bin tane terörist ya da terörü destekleyen akademisyen olduğunu sanmıyorum" dedi.

OBJEKTİF BİR RAPOR HAZIRLAYACAĞIM

Piri önümüzdeki aylarda komisyona gönderilecek Türkiye raporu ve "objektif olmazsa geri göndeririz" diyen AB Bakanı Bozkır'ın açıklaması ile ilgili olarak da, "Raporda benim kişisel görüşlerim değil parlamentonun görüşleri yazacak. Ben daha önce de olduğu gibi objektif bir rapor hazırlayacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN Türk / Büşra Aslantaş

    :

    :

    :

    :

    "AB Türkiye Raportörü: Bin terörist akademisyeniniz olduğunu sanmıyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete