close

288 şehit yakınına atama oyunu

Kurayla çeşitli kamu kurumlarına atandıktan bir gün sonra, görev yerleri değiştirildi.
Şehit yakını, gazi ve gazi yakını 288 kişinin, kurayla çeşitli kamu kurumlarına atandıktan bir gün sonra, görev yerleri değiştirildi. Devlet Personel Başkanlığı ‘elektirik kesilince listeler kaydı’ dedi.

İŞ hakkı gereği noter huzurunda ataması yapılan yüzlerce şehit yakınının ve gazinin atama yeri bir gecede değiştirildi. Devlet Personel Müdürlüğü, tepki gösteren şehit yakını ve gazilere “Elektrikler kesildi, 288 kişinin yerinde kayma oldu” diye açıklama yaptı.

17 Mart’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen kura ile 4 bin 325 şehit yakını, gazi ve gazi yakını çeşitli kamu kurumlarına atandı.

Şehit yakını ve gaziler, Devlet Personel Müdürlüğü’nün internet sitesine TC kimlik numaralarını girerek atandıkları yeri öğrendi. Şehit yakını ve gaziler bir gün sonra aynı ekrana tekrar baktıklarında atandıkları yerin değiştirildiğini gördü.

Ardından, gazihaber.com internet sitesine tepki yağdı. İnternet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Hamit Yıldız, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

‘ADAMLARINI ATADILAR’

Aydınlık’a konuşan bir şehit yakını, “Kendi adamlarını buralara atadılar” dedi. Şehit yakını yaşadıklarını şöyle anlattı: “Katip Çelebi Üniversitesi’ne atanmıştım. Ertesi gün tesadüfen bir daha baktım, Sosyal Güvenlik Kurumu olmuş.

Atamalar, noter huzurunda oldu, başbakan, kameralar oradaydı. Bir gecede nasıl değiştirdiler? Devlet Personel Başkanlığı’nı arayınca bize geceleyin elektirik kesildiğini, listelerin kaydığını ve 250-300 kişinin yerinin değiştiğini söylediler. Kapalı kapılar ardında yerleri değiştirdiler.”

Oğlu için atama bekleyen bir gazi de “Oğlum kamu yönetimi okudu. SGK’ya atanmıştı, ertesi gün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı oldu. Burada iç ticaret, dış ticaret bilgisi gerekiyor. Yükselmesi çok zor. Birileriyle yer değiştirilmesinden kuşkulanıyorum” dedi.

Beden eğitimi öğretmeni olan bir gazi yakını da SGK’ya atanmasına isyan etti. “Mantıklı mı bu? Milli Eğitim veya Gençlik Spor bekliyordum. Bu bizim mesleğimiz. Meslek dışında nasıl atama yaptılar”.

‘TEKNİK HATA’

Öte yandan Devlet Personel Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, noter tarafından kayıt altına alınan verilerin internet ortamına aktarılmasında bazı hak sahiplerinin atandıkları kurum açısından hata oluştuğunun tespit edildiği belirtilerek, “Bahse konu teknik hata, noter kayıtları esas alınarak 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle giderilmiş, noter tarafından kayıt altına alınan atama verileri Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinden yayımlanmaya başlanmıştır” denildi.

İLK ATAMA



İKİNCİ ATAMA



Kaynak: Özlem Konur Usta / AYDINLIK 

    :

    :

    :

    :

    "288 şehit yakınına atama oyunu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ