close

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylara ilişkin ""Kiev yönetiminin telafisi mümkün olmayacak şeyler yapmayacağını umut ediyorum" dedi.Putin, Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda,...

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylara ilişkin ""Kiev yönetiminin telafisi mümkün olmayacak şeyler yapmayacağını umut ediyorum" dedi.

Putin, Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda, Başbakan Dmitriy Medvedev yönetimindeki kabine üyeleriyle Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Ukrayna'da yaşanan zorlukların farkında olduklarını belirten Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığının durumu düzeltmek için ortaya koyduğu çabaların başarılı olmasını diledi. 

Putin, Kiev yönetiminin telafisi mümkün olmayacak, şeyler yapmayacağını umut ettiğini söyledi. 

- "Batı, ne bir dolar ne bir avro destek veriyor"

Putin, "Bildiğiniz gibi, Batılı partnerlerimiz Kiev yönetiminin meşruiyetini tanıyor, ancak onları desteklemek için hiçbir şey yapmıyor, ne bir dolar ne bir avro. Rusya, Kiev yönetiminin meşruluğunu tanımamasına rağmen, bu ülkeye milyonlarca, milyarlarca dolar yatırarak,  ekonomisini sübvanse etmeye devam ediyor. Ama tabiiki bu durum sonsuza kadar devam edemez" dedi. 

Hükümet üyelerini Kİev yönetimiyle ilgili işlerde dikkatli davranmaya çağıran Putin, Sanayi Bakanı'ndan Ukrayna'ya karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini istedi. Putin, yaşanacak her türlü gelişmeye de hazırlıklı olma uyarısında bulundu. 

- Ukrayna'nın Rusya'ya olan borcu 16,6 milyar dolar

Başbakan Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın Rusya'ya, çoğunluğu gaz satışı olmak üzere 16,6 milyar dolar borcu olduğu bilgisini verdi. 

Medvedev, Ukrayna ile imzalanan gaz satış anlaşması gereği, dönem taksitlerinin yatırılması şartıyla avans sisteminde çalıştıklarını belirterek, Ukrayna'nın anlaşma şartlarına uymadığını ve Gazprom'un ön ödemeli sisteme geçme hakkına sahip olduğunu kaydetti. 

Putin de Ukrayna ile bu konuda ilave görüşmeler yapılmadan, mevcut sistemle gaz satışına devam edilmesini istedi. 

 

 

    :

    :

    :

    :

    "Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ