close

Katar'da Türk Festivali

Katar'ın başkenti Doha'da Katara Kültürel Köyü'nde düzenlenen Türk Festivali'nde Türk kültürü tüm yönleriyle tanıtılmaya çalışılıyor. 

Katar'ın başkenti Doha'da Katara Kültürel Köyü'nde düzenlenen Türk Festivali'nde Türk kültürü tüm yönleriyle tanıtılmaya çalışılıyor. 

Katara Kültürel Köyü Vakfı ve Doha Büyükelçiliği'nin işbirliğiyle düzenlenen festivalin açılışı, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, Katara Kültürel Köyü Genel Direktörü Halid el Suleyti, çok sayıda diplomat ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla dün gerçekleştirildi.

Bölgede bugüne kadar gerçekleştirilmiş "en geniş kapsamlı Türk festivali" diye nitelenen organizasyon, Katar halkı tarafından da ilgiyle karşılandı. 

Türk kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Türk Festivali’nde geleneksel ve modern Türk sanatından örnekler sergilenerek, özel gösteriler gerçekleştirilecek.

Dün akşam saatlerinde mehter takımının konseri eşliğinde yapılan resmi açılış töreninin ardından gece, Beyhan Murphy yönetimindeki İstanbul Opera ve Bale Topluluğu  gösterisi ile devam etti. Gece, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri ve Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun geleneksel Türk danslarından oluşan performansı ile son buldu. 

Festivalde meddah, ritim performansı, ney konserleri gibi farklı müzik ve tiyatro etkinliklerinin yanı sıra ebru sanatı, hat, cam üfleme ve şekil verme gibi ilgi çekici atölyeler de düzenleniyor. 

Festival alanında kurulan çarşı ile İstanbul’daki ünlü Kapalıçarşı da Doha’ya taşındı. Kilimci, kuyumcu, eşarp ve lokum satıcıları için hazırlanan alanlarda ürünlerin ortaya çıkışı süreci de uygulamalı olarak katılımcılarla paylaşılıyor.

Çocuklar içinse geleneksel Türk çocuk oyunları ve gölge tiyatrosu workshopları gerçekleştiriliyor.

Festival alanı, Türk kültürünü yansıtan farklı bölümler halinde düzenlendi. Cam işleme sanatı, ebru sanatı, hat, Türk ve Anadolu el işi sanatlarını yansıtan ögeler, ustaları aracılığıyla ziyaretçilerle buluşuyor. 

İstanbul’daki Tarihi Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’nı yansıtan "Geleneksel Türk Pazarı" alanında, esnaf ve zanaatkârlar yer aldı. Kurulan tezgahlarda, kuyumcu, tesbih ustası, geleneksel kıyafetler bölümü, halı kilim dokuma, gümüş hediyelik eşya, eşarp tasarım, kuruyemişçi, lokumcu gibi bölümler yer aldı.

Başkentte deniz kenarındaki Katara Kültürel Köyü'nde dün ziyaretçilere kapılarını açan Türk Festivali, 9-13 Nisan tarihleri arasında devam edecek. 

    :

    :

    :

    :

    "Katar'da Türk Festivali" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ