‘İhracat şampiyonu’ Zarrab'a kötü haber

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi rekortmenleri listesini açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde mücevherat sektöründe ‘ihracat şampiyonu’ ilan edilen ve ödülünü iki bakanın elinden alan 17 Aralık’ın kilit ismi Reza Zarrab ise 56’ncı oldu.

2014 yılında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi beyanında bulunan ilk 10 kişi içerisinde birinci sırada Şarık Tara yer alırken ikinci sırada Mustafa Rahmi Koç, üçüncü sırada Semahat Sevim Arsel yer aldı.


Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab da ödediği 4 milyon 474 bin 089 tutarındaki vergi ile 56’ncı oldu.

Reza Zarrab, 21 Haziran Pazar günü Türkiye İhracatçılar Meclisi 22’nci Olağan Genel Kurulu ve ‘İhracatın Şampiyonları’ ödül töreninde mücevher sektöründeki ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden almıştı.

Volgam Gıda, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ‘TİM 1000-2014 Yılı En Çok İhracat Yapan 1000 Şirket’ listesinde 13’üncü sırada yer almıştı.

Adının aksine ihracatının tamamı mücevherattan oluşan Volgam Gıda, önceki yıl bu listede yer almamıştı.

Tam da İran’a mücevher ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 5 bin 123 gibi bir artışla 900 milyon doları aştığı 2014 yılında listeye giren Volgam Gıda, Türkiye’nin mücevher ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştirdi.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "‘İhracat şampiyonu’ Zarrab'a kötü haber" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete