Bank Asya'nın satışı iptal olabilir

Bank Asya'nın satış süreciyle ilgili açıklama yapan bankanın ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, el koyma sürecine ilişkin açtıkları davayı hatırlatarak, TMSF'yi uyardı.
BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'nın satışına ilişkin havuz medyasına yaptığı açıklamada, "Satış süreciyle ilgili 10 Haziran'a kadar ön yeterlilik başvurusunun alınacağını" söylemişti.

Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş ise satış sürecinin sağlam deliller üzerine inşa edilmediğini ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabileceğini belirtti. 

'DAVALAR SONUÇLANMADAN SATIŞ YAPILAMAZ'

3 Şubat 2015 ve 29 Mayıs 2015'te BDDK'nın aldığı kararlara ilişkin davalar açtıklarını hatırlatan Taşbaş, "Ortakların belgeleri teslim etmediği ve bankanın ortaklık yapısının şeffaf olmadığı gerekçesiyle alınan kararların iptaline yönelik davalar açtık. Bu davalar sonuçlanmadan bu satış yapılamaz. Aksi takdirde satış iptal olabilir." ifadelerini kullandı. 

Bankaya talip olup olmadığı yönündeki sorulara da cevap veren Taşbaş, "Bize bazı duyumlar geliyor ancak resmi olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: meydangazetesi.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bank Asya'nın satışı iptal olabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete