Yunanistan ECB'den borç ertelemesi istedi!

Maliye Bakanı Varoufakis ülkenin borcunun sürdürülebilir olmadığını ifade etti
Varoufakis katıldığı bir konferansta, ECB'nin 2010-2011 yıllarındaki SMP programı kapsamında aldığı Yunan devlet tahvillerine atıfta bulunarak, "Temmuz-Ağustos döneminde SMP programında alınan tahvillerin geri ödemesini yapmak için ortaklarımızdan o ya da bu şekilde 6.7 milyar euro borç almamız gerekecek" dedi.

Varoufakis, "(SMP çerçevesinde alınan) yaklaşık 27 milyar euro tutarında tahvil bulunuyor, ki bunların geri ödemesinin gelecek aylarda veya yıllarda yapılması gerekiyor. Bu ödemeler daha ileri bir tarihe ötelenmeli.
Bu çok açık"
dedi.

Yunanistan'ın mali yardım karşılığında uyguladığı kemer sıkma politikalarına şiddetle karşı çıkan ve meslektaşlarıyla arası bozuk olan Varoufakis, Yunanistan'ın kreditörleri AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerde eskisi kadar nüfuz sahibi olamasa da görüşmelere katılmaya devam ediyor.

ACİL TOPLANMA ÇAĞRISI YAPILABİLİR

Yunan hükümet sözcüsü ise, Atina ile kreditörleri arasındaki müzakerelerinin sonuçlanması hedeflenen Mayıs sonu tarihine gönderme yaparak hükümetin ay sonunda euro bölgesi maliye bakanlarının acil olarak toplanmasını isteyebileceğini söyledi.

Hükümet sözcüsü Gabriel Sakellaridis düzenlenen basın toplantısında, Yunanistan'ın borçlarını ödeyeceğini, ancak ülkenin likidite sorununa hızla bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: HaberTürk

    :

    :

    :

    :

    "Yunanistan ECB'den borç ertelemesi istedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete