Ve kara harekatı başladı!

Reuters haber ajansı, Esad’ın birlikleri de karadan harekete geçerek İdlib ve Hama’da taarruz başlattı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı kara birlikleri de dün harekete geçti. Rus uçaklarının son 2 günde yoğun şekilde bombaladığı Hama ve İblid’de taarruz başlatan rejim güçlerinin muhaliflere ait noktaları karadan karaya füze sistemleri ve top ateşiyle bombaladığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar rejim güçlerinin Hamas’ın kuzeyindeki Morek, Ma’an ve Tecemul el Masafne beldelerinden ilerlemeye çalıştığını belirtiyor. Rejimin hedefinde ilk etapta, muhaliflerin Kafr Nebude, Kafr Zeyte ve Latamna beldeleri var. Rus uçakları ilk kez Halep merkezine de saldırılar düzenledi. Saldırılarda, aylardır Esad güçlerinin ele geçiremediği, ÖSO kontrolündeki mahalleler hedef alındı.

OPERASYONUN MİMARI İRAN'LI KASIM SÜLEYMANİ

Operasyonun mimarı Süleymani Reuters haber ajansı, Suriye’de Beşar Esad rejimini kurtarmak amacıyla Rusya’nın başlattığı operasyonun mimarının İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani olduğunu öne sürdü.

Ajans, haberinde Süleymani’ninTemmuz ayında başkent Moskova’ya yaptığı ziyarette Esad’ı kurtarma planının ayrıntılarını Rus yetkililere anlattığını yazdı. Esad’ın güvenliğinden endişe duyan Rus yetkililerle ortaklaşa bir harekat planı hazırlayan Süleymani’nin şu günlerde vaktinin büyük bölümünü başkent Şam’da geçirdiği, Devlet Başkanı Beşar Esad’la düzenli olarak görüştüğü söyleniyor.

Kaynak: Sözcü
 

    :

    :

    :

    :

    "Ve kara harekatı başladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete