Salih Müslim'den Cenevre açıklaması

PYD lideri Salih Müslim, Cenevre'de yapılacak toplantı hakkında konuştu.
PYD lideri Salih Müslim, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak için Cenevre'de yapılacak toplantıya çağrılmamasıyla ilgili olarak Türkiye'nin rolünü “negatif” olarak nitelerken “Bize göre karar verenler ABD, Rusya, De Mistura ve BM, Türkiye değil. Fakat nasıl bir karar almışlar biz de bilmiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Müslim, Amerika’nın Sesi’ne (VOA) verdiği demeçte PYD'nin çağrılmaması ile ilgili “perdenin arkasında ne döndüğünü” tam olarak bilmediklerini ancak, şimdiye kadar BM Suriye özel temsilcisi Staffan De Mistura'nın kendilerini davet etmediğini söyledi.

"Çağrılmamamızda Türkiye'nin rolü negatiftir. Ama bize göre karar verenler başkalarıdır. Türkiye değildir” şeklinde konuşan Müslim, “ Amerika, Rusya, de Mistura ve BM'dir. Ama nasıl bir karar almışlar bizde bilmiyoruz ama Türkiye'nin rolü çok negatiftir" sözlerini kullandı.

Müslim, Suriye'de PYD'siz çözüm olamayacağını savunarak "Onun için diyalog masasında olmamız gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Yapılacak olan konferansın belki bir yıl sürebilecek bir süreç olduğunun altını çizen Müslim, "Biz Suriye'deki bütün Kürt partileri ile birlikte hareket ediyoruz. Sadece iki parti koalisyon ile hareket ediyor, Kürt siyasetleri yoktur onların, İstanbul'da kalıyorlar” savını öne sürdü.

Buna karşın Müslim, Sputnik'ten yansıtılan habere göre, dahil edilmedikleri toplantıya karşı olumsuz bir eylem ve hareket içinde olmayacaklarını belirterek, "Biz kendi programımıza göre hareket edeceğiz. Biz savunmamızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz"dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Salih Müslim'den Cenevre açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete