Rusya: Cenevre'deki Suriye görüşmelerini baltalamaya çalıştığımız iddiası saçmalık

Başkent Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye hükümeti heyetinin Cenevre'ye gittiğini ve görüşmelere hazır olduğunu aktardı.
Sözcü ​Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1-3 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'ı ziyaret edeceğini açıklayarak başladığı basın toplantısında ilk olarak Cenevre'de bugün başlaması planlanan ancak 'toplanma tarihi yılan hikayesine dönen' Cenevre'deki Suriye görüşmelerine değindi.

'ŞAM HEYETİ GÖRÜŞMELERE HAZIR'

 Zaharova, Suriye hükümeti heyetinin Cenevre'ye gittiğini ve görüşmelere hazır olduğuna dikkat çekti.

'TÜM TARAFLAR ÖN KOŞULLARI BIRAKMALI'

Suriyeli muhaliflerden oluşan grubun da yapıcı görüşmelere hazır olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, barışçıl bir çözüm için bulunabilmesi için tüm taraflara 'ön koşulları bir kenara bırakma' çağrısı yaptı.

'AHRAR'UŞ ŞAM VE CEYŞ'ÜL İSLAM'IN CENEVRE'YE DAVET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Zaharova ayrıca Cenevre görüşmelerine Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam gibi örgütlerin katılmasına hâlâ karşı olduklarını da vurguladı: "Terörist örgütlerin görüşmelere katılması kabul edilemez. Bu pozisyonumuz değişmeyecek."'TERÖRİSTİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ'

Zaharova, "Zira teröristin iyisi kötüsü olmaz" diye de ekledi.

'HİCAB CENEVRE GÖRÜŞMELERİNE KATILACAK MI KATILMAYACAK MI, BİLMİYORUZ'

Riyad toplantıları sonucunda oluşturulan Yüksek Müzakere Komitesi Başkanı Riyad Hicab'ın Cenevre görüşmelerine katılıp katılmayacağını doğrulayamayacağını belirten Zaharova, Rus uzmanların ise Cenevre'de olduğu bilgisini verdi.

'ESAD'I DEVİRMEK SURİYE'Yİ YENİ BİR LİBYA'YA DÖNÜŞTÜREBİLİR'

Öte yandan Zaharova, Esad'ın akıbetinin ne olacağına 'dışarıdan karar verme çabalarının' Libya senaryosunun tekrarlanmasına neden olabileceği uyarısında da bulundu. "Suriyelilere, Suriye'de işlerin nasıl daha iyi olabileceğini, devlet başkanlarının ne yapması gerektiğini, ne zaman görevini bırakması gerektiğini söylemek bu ülkeyi yeni bir Libya'ya dönüştürür."

‘SURİYE DIŞINDA HİÇBİR ÜLKE SURİYE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYEMEZ’

Zaharova bir soru üzerine de Rusya'nın Cenevre'deki Suriye görüşmelerini 'baltalamaya çalıştığı' yönündeki iddiaları 'tamamen saçmalık' olarak tanımladı.

"Suriye dışında hiçbir ülke Suriye'nin geleceğini belirleyemez" diyen Zaharova, Cenevre görüşmelerindeki muhalefet heyetin olabildiğinde geniş olmaması durumunda siyasal çözümün de başarısız olacağını da vurguladı.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Rusya: Cenevre'deki Suriye görüşmelerini baltalamaya çalıştığımız iddiası saçmalık" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete