Mahkemeden Alman mizahçının Erdoğan şiiri için karar

Alman mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiirin “Akılsız bir çuval, korkak ve tutuk” sözleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilirken, bir bölümüne de sansür geldi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, hakaret iddiasıyla dava açtığı Alman mizahçı Jan Böhmermann için bugün ilk karar çıktı. Hamburg Eyalet Mahkemesi şiiri prensipte mizah olarak değerlendirdi, ancak şiirin büyük bölümünü yasakladı.

Alman kamu televizyonu ZDF'de yayınlanan Neo Magazin Royal adlı programda okuduğu şiirle Böhmermann, Erdoğan'ı hedef almıştı.

Mahkeme şiirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade özgürlüğü tutumuyla ilgili bölümlerini ve politikasına karşı eleştirileri yasalara uygun buldu. Şiirdeki “Akılsız bir çuval, korkak ve tutuk” sözleri de yasalara uygun olarak değerlendirdi.

Öte yandan şiirin bir bölümü için de yasak kararı çıktı. 

Erdoğan'ın avukatı Hubertus von Sprenger, “Karardan memnunum” dedi. Böhmermann'ın avukatı Christian Schertz ise mahkemenin kararını “yanlış” diye niteledi ve bunun sansür anlamına geldiğini, sanat özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Avukat Schertz, itiraz yollarını araştırdıklarını, gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini belirtti. 

    :

    :

    :

    :

    "Mahkemeden Alman mizahçının Erdoğan şiiri için karar" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete