İran'da gözaltına alınan ABD'li komutan görevden alındı

ABD ordusu, Basra Körfezi'nde İran karasularını ihlâl ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ABD askerinin komutanı Eric Rasch'ı görevden aldığını açıkladı.
ABD Donanması konuyla ilgili yazılı açıklamasında, filodan sorumlu komutan Eric Rasch'a ordunun güvenini kaybettiğini belirtti. Ordu komutanın başka bir mevkide görevlendirildiğini söyledi ancak yeni görevin ne olduğuna dâir ayrıntı vermedi.

Reuters'a bilgi veren bir ordu yetkilisi, ABD'nin Ortadoğu'daki güçlerinin komuta kademesinin de olay sebebiyle kınama ve uyarı gibi idari olmayan cezalara çarptırıldığını ifade etti.

Ocak ayında İran karasularına giren ABD gemisindeki biri kadın 10 Amerikan askeri İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştı.

"SINIR İHLALİ..."

İran, "ABD'nin sınır ihlâli nedeniyle özür dilediğini" belirtip Washington ile Tahran arasındaki diplomasi trafiğinin ardından saatler sonra askerleri serbest bırakmıştı.

İran, gözaltına alınan askerlerin "İran karasularına girişlerinin kasıtlı olmadığının anlaşılması ve özür dilenmesi üzerine serbest bırakıldıklarını" duyurmuştu.

Askerler söz konusu ihlâlin teknelerinde meydana gelen bir arıza sebebiyle gerçekleştiğini savunmuştu.

Kaynak: Reuters

    :

    :

    :

    :

    "İran'da gözaltına alınan ABD'li komutan görevden alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete