Çipras'tan kritik açıklama!

Yunan Başbakanı Çipras, "Yunan Hükümeti olarak ultimatomları redediyoruz" dedi
Yunanistan Başbakanı Çipras, Avrupa prensiplerinn şantaj yapmayı içermediğini Yunanistan'ın Avrupa değerleri için savaşmayı sürdüreceğini açıkladı. Yunan Başbakanı Çipras; "Yunan Hükümeti olarak ultimatomları redediyoruz" dedi.

MERKEL: ÇİPRAS'I UYARDIK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı Hollande ile birlikte, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı kreditörlerin sundukları 'cömert' teklifi kabul etmesi için uyardıklarını söyledi. AB liderler zirvesinin ardından Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Merkel, "Yunanistan'a tavizler önerdi. Şimdi Euro Bölgesi'ndeki ortaklarının yönüne adım atma sırası Yunanistan'da. Çipras'a kreditörlerin cömert teklifini kabul etmesini söyledi. Yunanistan için doğru adım atması yönünde baskı yaptım" diye konuştu.   

Merkel, yarın yapılacak Eurogroup toplantısının Yunanistankonusu açısından belirleyici, karar verici olacağını belirtirken,Eurogroup toplantısı sonrasında Euro Bölgesi liderler zirvesi yapılması planı olmadığını da ifade etti. Merkel ayrıca, gerektiği takdirde Çipras ile önümüzdeki günlerde telefon görüşmesi yapabileceğini, ancak şu anda somut bir plan olmadığını ifade etti.

    :

    :

    :

    :

    "Çipras'tan kritik açıklama!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete